avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce este mai avantajos in zilele aste de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce este mai avantajos in zilele aste de criza?:Somajul sau alt job?

Buna ziua,
as vrea sastiu si eu cat as putea lua somaj dupa 1 an lucrat consecutiv la firma la care lucrez in momentul de fata. Aici am salariul..minimul pe economie 600RON
dar am lucrat inca 4 ani la alta firma ,tot fara medicale sau nemotivate.. As vrea sa stiu,parerea dumneavoastra,ce ar fi mai bine de facut? : sa astept sa fiu concediata(restrangere de posturi?) sau sa-mi caut alt job?(poate gasesc)?!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 20:20, 9 Decembrie 2009
Somajul va fi in jur la 500 si ceva de ron. Daca va gasiti un loc de munca unde veti primi mai multi bani, atunci poate ar trebui sa alegeti a doua varianta.
Dumneavoastra decideti.
Va multumesc,oarecum. m-am linistit, ma ca o sa iau doar 400Ron somaj...poate ca nu ar trebui sa intreb in acest forum dar o sa o fac :) , Daca imi gasesc alt job, trebuie ,neaparat, sa-mi bag preavizul de 15zile? nu as putea sa-mi dau demisia mentionand ca am gasit alt loc de munca? SAU este valabil numai in cazul in care se restrang posturile? Sunt putin confuza deoarece o colega a fost bagat in preaviz ,de firma pe motiv de restrangere de post, si in 5 zile a gasit alt job....deci nu a mai terminat preavizul....pot proceda si eu astfel?!
Pana gasiti alt job stati la asta si asteptati sa fiti concediata pentru motive neimputabile d.voastra ca sa puteti beneficia de somaj. Indemnizatia de somaj nu cred ca va depasi 500 lei in cazul vechimii si salarizarii d.voastra..
Eu cred ca ar trebui sa intrati in somaj , pentru ca din somaj va puteti angaja oricand , mai ales ca exista masuri de combatere a somajului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post alexandra_p alexandra_p buna ziua. am aflat ca firma la care lucrez face restructurari de posturi. au angajat alta persoana pe un alt post care sa preia munca facuta de mine.azi m-au ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic anca13 anca13 Buna ziua Va retin atentia cu o intrebare: anul acesta, in iulie, copilul meu implineste 2 ani. Eu as dori ca sa mai stau inca 1 an acasa cu el si m-am gandit ... (vezi toată discuția)
Angajare in preaviz catalina76 catalina76 Buna seara, Se pare ca norocul mi-a suras si am reusit sa gasesc de munca. Am nevoie totusi de cateva indrumari. 1. daca preavizul nu mi-a expirat si am ... (vezi toată discuția)