avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu pot lua copilul din cauza amenințărilor tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu pot lua copilul din cauza amenințărilor tatalui

Buna ziua. Eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți. Tatăl fără permisiunea sau acordul meu, a mutat copilul la o altă scoala, din satul lui natal, eu neavând niciun cuvânt de spus (legile in romania). Cu alte cuvinte cand am hotarat sa ne despărțim, a luat si copilul. Eu stau in ploiesti si tatăl într-un sat Schiulesti. Nu imi da voie să vizitez copilul unde locuiește, pe motiv că e casa lui si nu am ce cauta acolo. Acum a inceput sa ma amenințe cu bătaia daca ma mai duc sa iau copilul. Copilul nu dorește să stea acolo, eu îl luăm de la sc si il duceam a doua zi tot la sc. Am sesizat toate autoritățile, dar toți imi dau un singur raspuns, ca in lipsa unei hotărâri judecătorești, asta e situatia, trebuie sa tragem de copil amândoi. Ce pot face, daca am înregistrări cu tatăl care ma amenința sa nu ma mai prindă pe acolo ca ma bate?! Exista o acțiune în instanță, ordonanta presedentiala, dar in mod neașteptat durează foarte mult. Copilul are doar 7 ani și dorește să stea cu mine. Asta i-a mărturisit si dnei de la asistență socială pe care am sesizat -o, pt ca de nenumarate ori tatăl ținea cu forta inchis copilul in casa si nu ii dădea voie să iasă sa vina la mine!!! Mentionez ca tatăl are un limbaj trivial în fata copilului la adresa mea , am înregistrările cu acesta cand foloseste apelative de gen curvă etc...În fața copilului
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2020
Tinuta1, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:29, 23 Februarie 2020
exact ce v-au zis autoritatile, sa obtineti o hotarare judecatoreasca.
trebuie sa va ganditi ce vreti in legatura cu copilul.. sa locuiasca la dvs, sa aveti doar drept sa il luati in vizita.. etc si sa cereti la judecatorie.
cati ani are copilul si ce isi doreste ?
pana cand a stat cu dvs la ploiesti? asica de cand e situatia asta ?
apelati la un avocat, e in avantaj acum tatal pt ca minorul e deja la el.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati instantelor de judecata cu doua cereri:
1. O cerere prin care solicitati exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti, stabilirea domiciliului copilului la mama si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului.
2. O cerere de emitere a unui ordin de protectie privindu-l pe tata.
Luati legatura URGENT cu un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se impune sa apelati urgent la avocat si daca acesta se ocupa serios de caz in cca 1 luna ati luat copilul.
Daca nu va grabiti sa actionati in justitie lucrurile se pot incurca foarte tare.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor andreea998 andreea998 Buna ziua.am un copil de 3 ani cu fostul concubin,in prezent suntem in proces pt custodia copilului,prin ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Vicky777 Vicky777 Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Light777 Light777 Buna ziua. ! În septembrie 2016 am divorțat de fostul meu soț. Domiciliul copilului nostru in vârstă de 9 ani a fost stabilit la mine iar autoritatea ... (vezi toată discuția)