Buna ziua!
Oricat citesc si vorbesc cu cunostinte tot nu inteleg. De aceea va rog "sa imi faceti ordine" Dvs in deruta mea.
Fondul de rulment se returneaza proprietarului ? este lege? in ce conditii?
Locuiesc din 1983 in bloc , din 1991 devenit proprietar.Cand intreb administratorul nu prea stie . De fapt sincer va spun am o mare jena sa intreb. Credeti ca exista un registru in care sunt trecute platile exacte de fond de rulment?
Va multumesc si cu mare stima
E.Ionescu
I0nutz83
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ar trebui sa existe un registru care sa tina evidenta fondului de rulment la fel de bine cum ar fi trebuit sa primiti o chitanta pentru suma platit cu acest scop.
Fondul de rulment se actualizeaza anual si se restituie proprietarului in momentul instrainarii locuintei.
Legea 196/2018, art. 72 va lamureste exact in aceasta privinta.
Sunt 5 alineate, la primul se specifica de ce si cum se stabileste fondul de rulment iar la alin 5 se da raspuns la intrebarea d-voastra "Fondul de rulment încasat se restituie la transmiterea dreptului de proprietate, dacă prin actele translative de proprietate nu se stipulează altfel".
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform disp art 72 L nr 196/2018 fondul de rulment se returneaza proprietarului in momentul transmiterii dreptului de proprietatea asupra bunului imobil daca nu exista debite in evidenta de recuperat
Fondul de rulment se constituie si se actualizeaza prin plati integrale sau partiale justificate de catre asociatie prin eliberarea de chitante distincte si prin inregistrarea in registrul de fonduri asociatie de proprietari