avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, la moștenire se poate recupera fondul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, la moștenire se poate recupera fondul de rulment ...

Bună ziua, la moștenire se poate recupera fondul de rulment de la asociație? La asociație nu mai plătesc decât cota aparte și curentul pe casa scări, adică 43 lei luna. Menționez ca am de recuperat aproximativ 3000 lei.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:03, 24 Noiembrie 2022
Dacă vindeți apartamentul, atunci se restituie.
Ok, dar numai e același proprietar e nume diferit și am înțeles ca fondul se plătește pana la o suma de bani, adică sa acoperi o luna de iarna cea mai scumpa

latka a scris:

Dacă vindeți apartamentul, atunci se restituie.

Lamuriti cu asociatia cum s-a ajuns la o valoare asa mare si actionati in instanta, daca nu va restituie diferenta ilegala.
Altfel, fondul de rulment se restituie doar la vinzare proprietate, dvs. ati preluat proprietatea prin mostenire.
www.avocatnet.ro/articol_597...
Articolul 72
(1) În scopul asigurării sumelor necesare pentru plăți curente, asociația de proprietari este obligată să stabilească cuantumul și cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. Fondul de rulment se stabilește astfel încât să poată acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociația de proprietari în anul anterior, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflației, iar în cazurile asociațiilor de proprietari nou-înființate, prin aproximarea acestuia cu fondul de rulment stabilit la alte asociații de proprietari echivalente ca mărime.
(2) Fondul de rulment se depune în contul curent al asociației de proprietari, menționat la art. 20 alin. (1).
(3) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipată a cotei ce revine fiecărui proprietar, potrivit hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, iar reîntregirea fondului de rulment se face lunar, prin plata sumelor afișate pe lista de plată.
(4) Pentru încasarea fondului de rulment, administratorul eliberează chitanță nominală separată.
(5) Fondul de rulment încasat se restituie la transmiterea dreptului de proprietate, dacă prin actele translative de proprietate nu se stipulează altfel.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2022
latka, utilizator
As mai avea o întrebare, ei zic sa aduc toate chitanțele . Eu numai am unele dintre ele. Mie îmi opreau din aprilie pana septembrie pe fiecare an. Și de exemplu într-un an nu am chitanțele pe iunie și iulie. Ei au o evidenta a plăti, teoretic ar trebui să știe.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 fondul de rulment se poate restitui persoanei indreptatite in cazul transferarii dreptului de proprietate asupra bunului imobil si daca nu exista debite catre asociatia de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment krysy krysy buna seara ! este normal ca sa se ceara fond rulment in fiecare luna ? eu stiu ca fondul de rulment reprezinta suma dintr`o luna mai plina din an ..cand ... (vezi toată discuția)
Refuzul presedintelui asociatiei de proprietari de a inregistra fondul de rulment maria_76 maria_76 In actul de vanzare-cumparare al apartamentului este specificat ca fondul de rulment platit de fostul proprietar va fi trecut pe chitanta, de catre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.doresc sa intreb daca se poate face plata la caseria ... petre_marian petre_marian Buna ziua.Doresc sa intreb daca se poate face plata la caseria asociatiei de proprietari a fondului de rulment si a unei parti din valoarea intretinerii cu o ... (vezi toată discuția)