avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul presedintelui Asociatiei de Proprietari de a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul presedintelui Asociatiei de Proprietari de a inregistra fondul de rulment

In actul de vanzare-cumparare al apartamentului este specificat ca fondul de rulment platit de fostul proprietar va fi trecut pe chitanta, de catre presedintele Asociatiei de Proprietari, pe numele noului proprietar. Presedintele refuza acest lucru. Ce pot face eu, noul proprietar, in aceasta situatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:26, 19 Ianuarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul nu poate sa va dea chitanta, pentru ca nu a incasat de la dvs. suma respectiva. Important e ca in actul respectiv de v-c este stipulat ca fostul proprietar v-a transferat fondul sau de rulment, e o dovada prin care asociatia trebuie sa recunoasca faptul ca aveti fond de rulment. Asociatia nu va poate pretinde sa constituiti acel fond, doar sa-l reactualizati, atunci cind este utilizat pentru plata cheltuielilor dvs. de intretinere sau se mareste suma, in anii urmatori.

Articolul 72
(1) În scopul asigurării sumelor necesare pentru plăți curente, asociația de proprietari este obligată să stabilească cuantumul și cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. Fondul de rulment se stabilește astfel încât să poată acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociația de proprietari în anul anterior, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflației, iar în cazurile asociațiilor de proprietari nou-înființate, prin aproximarea acestuia cu fondul de rulment stabilit la alte asociații de proprietari echivalente ca mărime.
(2) Fondul de rulment se depune în contul curent al asociației de proprietari, menționat la art. 20 alin. (1).
(3) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipată a cotei ce revine fiecărui proprietar, potrivit hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, iar reîntregirea fondului de rulment se face lunar, prin plata sumelor afișate pe lista de plată.
(4) Pentru încasarea fondului de rulment, administratorul eliberează chitanță nominală separată.
(5) Fondul de rulment încasat se restituie la transmiterea dreptului de proprietate, dacă prin actele translative de proprietate nu se stipulează altfel.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.doresc sa intreb daca se poate face plata la caseria ... petre_marian petre_marian Buna ziua.Doresc sa intreb daca se poate face plata la caseria asociatiei de proprietari a fondului de rulment si a unei parti din valoarea intretinerii cu o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, la moștenire se poate recupera fondul de rulment ... Sebastian Coltescu Sebastian Coltescu Bună ziua, la moștenire se poate recupera fondul de rulment de la asociație? La asociație nu mai plătesc decât cota aparte și curentul pe casa scări, ... (vezi toată discuția)
Restituire fond rulment bună ziua! tocmai ce am vândut un apartament și aș vrea să ... magda1612 magda1612 Bună ziua! Tocmai ce am vândut un apartament și aș vrea să cer restituirea fondului de rulment. Când am adus vorba, administratorul mi-a zis că ... (vezi toată discuția)