Administratorul nu poate sa va dea chitanta, pentru ca nu a incasat de la dvs. suma respectiva. Important e ca in actul respectiv de v-c este stipulat ca fostul proprietar v-a transferat fondul sau de rulment, e o dovada prin care asociatia trebuie sa recunoasca faptul ca aveti fond de rulment. Asociatia nu va poate pretinde sa constituiti acel fond, doar sa-l reactualizati, atunci cind este utilizat pentru plata cheltuielilor dvs. de intretinere sau se mareste suma, in anii urmatori.
Articolul 72
(1) În scopul asigurării sumelor necesare pentru plăți curente, asociația de proprietari este obligată să stabilească cuantumul și cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. Fondul de rulment se stabilește astfel încât să poată acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociația de proprietari în anul anterior, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflației, iar în cazurile asociațiilor de proprietari nou-înființate, prin aproximarea acestuia cu fondul de rulment stabilit la alte asociații de proprietari echivalente ca mărime.
(2) Fondul de rulment se depune în contul curent al asociației de proprietari, menționat la art. 20 alin. (1).
(3) Fondul de rulment se constituie prin plata anticipată a cotei ce revine fiecărui proprietar, potrivit hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, iar reîntregirea fondului de rulment se face lunar, prin plata sumelor afișate pe lista de plată.
(4)
Pentru încasarea fondului de rulment, administratorul eliberează chitanță nominală separată.
(5) Fondul de rulment încasat se restituie la transmiterea dreptului de proprietate,
dacă prin actele translative de proprietate nu se stipulează altfel.
[ link extern ]