In 2008 am avut un contract casco incheiat la o firma de asigurari pentru autoturismul personal. Dupa cateva luni insa nu l-am mai platit pentru ca nu-mi mai permiteam. Ieri am fost sunat de la societatea de asigurari spunandu-mi ca voi fi dat in judecata pentru suma de 2000 de lei si sa ma prezint pentru a completa macar un proces verbal de conciliere. Ce as putea sa fac, pentru ca eu bani nu am?
Sfatul meu este sa nu semnati nici un fel de proces verbal , fie de conciliere , fie de alta natura!
Intrebarea mea este : dvs ati notificat societatea de asigurari ca nu mai puteti efectua plata ratelor datorita lipsei de disponibil?
Daca informatiile furnizate sunt strict exclusive, nu aveti ce sa platiti, polita dvs. este reziliata din oficiu de la data primei rate neplatite.Daca exista si alte date necomunicate, atunci ramane de discutat.
Potrivit L.136/1995 firmele de asigurari au un drept de regres impotriva celor care au creat pagube propriilor asigurati care au fost despagubiti, dar asigurarile pot recupera pagubele create din vina altor persoane.
la asigurarile facultative, toate acele contracte de adeziune prevad ca, in caz de neplata a ratelor scadente, se poate acorda un termen de pasuire, de regula, de 15 zile, si in cauzele in care nici in acest termen nu se achita rata, contractul se rezilieaza de drept. Aceasta inseamna ca dvs. nu veti mai primi banii platiti inapoi si nici asiguratorul nu va plati pagubele create la vehiculul care a fost asigurat ulterior datei scadentei ratei.
Una din obligatiile contractantului(asiguratului)este plata primei de asigurare.Este adevarat ca sanctiunea neplatii este lipsa calitatii de asigurat.Am spus si cu alta ocazie,consider ca societatea de asigurare este in drept sa pretinda plata primei de asigurare daca asiguratul a fost despagubit si ulterior nu isi onoreaza obligatia de plata a primei de asigurare.
Asiguratorul acorda despagubirea la ivirea riscului asigurat iar asiguratul are obligatia(conform contractului)de a efectua plata primelor de asigurare.Chiar daca asiguratorul nu retine din despagubire prima ramasa de achitat(din diverse motive)cred ca o poate pretinde ulterior,in temeiul contractului de asigurare.
Acceptand despagubirea in conditiile in care mai apoi nu se platesc primele de asigurare stabilite inseamna ca respectivul asigurat este de rea credinta.Daca contractul este incheiat pe un an,plata despagubirii presupune si plata primei aferente unui an,chiar daca exista facilitatea de plata in rate.
Nu stiu daca domnul laurenziu este in aceasta situatie pentru ca datele oferite sunt putine.
Cred ca ati avut dauna achitata de catre societatea de asigurari in perioada de asigurare, acesta fiind cazul in care societatea se poate indrepta impotriva dvs. pentru restul de rate de prima neachitate. In caz contrar polita s-ar fi reziliat automat fara nici un fel de pretentii.
Restul de informatii sunt bine sintetizate in raspunsul anterior al utilizatorului elenaerdei.
Proces cu ardaf
mars_on_line
sant intr-un proces cu ardaf de 1 an ,s-a dispus de catre instanta efectuarea unei expertize :care este valoarea maxima de despagubire (auto )in cazul unui ... (vezi toată discuția)
casco
adry.
Am incheiat contract pe un an cu o societate de asigurari casco, platibil in rate (am achitat deja prima rata). Vreau sa iau un far la masina, dar apoi vreau ... (vezi toată discuția)