avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face pentru a pune în cartea funciara terenul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face pentru a pune în cartea funciara terenul moștenit?

În urma decesului mamei am moștenit un teren de 466 mp. Am făcut în instanta succesiunea, ieșirea din indiviziune făcându-se înaintea decesului mamei cu 2 frati( terenul intravilan total fiind de 1400mp)! Eu am făcut la notar promisiune de vânzare unui client, luând un avans! Problema o am de la unchii mei care refuza participarea și semnarea intabulări! Eu trebuie sa ma poziționez cumva pentru a face actul finale vânzare cumpărare! Cum trebuie sa procedez legal? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:38, 2 Martie 2020
Pai, daca aveti o hotarare judecatoreasca care spune ca terenul va este atribuit, nu mai aveti nevoie de acordul unchilor pentru a intabula terenul. Pur si simplu intocmiti documentatie cadastrala si intabulati dreptul de proprietate pe baza hotararii judecatoresti in copie legalizata si a certificatului fiscal care atesta ca terenul figureaza in rolul fiscal al dvs.
Am hotărârea judecătorească de succesiune, dar nu sunt poziționată pe teren în stânga, dreapta.. Succesiunea și indiviziune făcându-se fără o schița a terenului! Va mulțumesc pentru răspuns!
Tocmai din aceasta cauza, acum trebuie sa faceti aceasta schita cadastrala care va stabili localizarea terenului.
Va mulțumesc! Vineri am sa merg cu un ING. de la Cadastru, pentru a face schița! Sper sa reușesc sa descurc problema ivita!
Cum se face iesirea din indiviziune fara schita, fara identificare?
Ceva lipseste!

Iulia H. a scris:

Am hotărârea judecătorească de succesiune, dar nu sunt poziționată pe teren în stânga, dreapta.. Succesiunea și indiviziune făcându-se fără o schița a terenului! Va mulțumesc pentru răspuns!

Alte discuții în legătură

Ce trebuie făcut pentru a intabulat un teren Iulia H. Iulia H. În urma decesului mamei am devenit moștenitor unic al unui teren de 466mp! Succesiunea am facut-o în instanta judecătorească! Ieșirea din indiviziune s-a ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit - conditii pentru vanzare aledical aledical am un teren care l-am mostenit din partea mamei sintem 4 persoane pe 2800mp la intabulare l-am parcelat in doua 1400mp eu acum vreau sa vind o parte de 1400mp ... (vezi toată discuția)
Primaria ascunde adevarul- nu stiu unde se afla un teren ce imi apartine. ContSters241026 ContSters241026 Teren agricol in extravilanul comunei. Doi proprietari, unchi si nepot pe un teren extravilan de 2,54 ha ( 25400 mp ) Unchiul este fratele tatalui meu decadat ... (vezi toată discuția)