avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face pentru a pune în cartea funciara terenul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face pentru a pune în cartea funciara terenul moștenit?

În urma decesului mamei am moștenit un teren de 466 mp. Am făcut în instanta succesiunea, ieșirea din indiviziune făcându-se înaintea decesului mamei cu 2 frati( terenul intravilan total fiind de 1400mp)! Eu am făcut la notar promisiune de vânzare unui client, luând un avans! Problema o am de la unchii mei care refuza participarea și semnarea intabulări! Eu trebuie sa ma poziționez cumva pentru a face actul finale vânzare cumpărare! Cum trebuie sa procedez legal? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:38, 2 Martie 2020
Ieșirea din indiviziune au făcut-o mama și cei doi frati pe baza titluri de proprietate! S-a împărțit fiecăruia cota parte dar fără a se pozitiona pe lotul total de 1400 mp! Mulțumesc!
in instanta

Aurel Fleancu a scris:

Cum se face iesirea din indiviziune fara schita, fara identificare?
Ceva lipseste!

Iulia H. a scris:

Am hotărârea judecătorească de succesiune, dar nu sunt poziționată pe teren în stânga, dreapta.. Succesiunea și indiviziune făcându-se fără o schița a terenului! Va mulțumesc pentru răspuns!

Indiviziunea presupune coexistenta unor drepturi.
Iesirea din indiviziune presupune impartirea.
Daca bunurile nu au fost identificate cum au fost impartite?
Va mulțumesc din suflet, Dl Mihail! Mi-ați dat un sfat bun și corect! Se rezolva asa cum ați spus dvs! Mulțumesc!

MihailZC a scris:

Tocmai din aceasta cauza, acum trebuie sa faceti aceasta schita cadastrala care va stabili localizarea terenului.

Ma bucur ca v-am putut fi de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie făcut pentru a intabulat un teren Iulia H. Iulia H. În urma decesului mamei am devenit moștenitor unic al unui teren de 466mp! Succesiunea am facut-o în instanta judecătorească! Ieșirea din indiviziune s-a ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit - conditii pentru vanzare aledical aledical am un teren care l-am mostenit din partea mamei sintem 4 persoane pe 2800mp la intabulare l-am parcelat in doua 1400mp eu acum vreau sa vind o parte de 1400mp ... (vezi toată discuția)
Primaria ascunde adevarul- nu stiu unde se afla un teren ce imi apartine. ContSters241026 ContSters241026 Teren agricol in extravilanul comunei. Doi proprietari, unchi si nepot pe un teren extravilan de 2,54 ha ( 25400 mp ) Unchiul este fratele tatalui meu decadat ... (vezi toată discuția)