avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere

Mama mea are un apartament,eu si sora mea suntem mostenitoarele ei.Cum ar putea mama sa i-l dea in asa fel ca,cumnatul meu sa nu aibe dreptul asupra apartamentului.in afara de varianta mostenire.Sa il treaca pe numele unei nepoate??
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:55, 26 Februarie 2020
Fie sora si cumnatul incheie o conventie prin care adopta regimul matrimonial al separatiei de bunuri, dupa care sora este libera sa dobandeasca prin cumparare sau intretinere, bunul fiind propriu, cumnatul neavand nici un drept.
Fie mama doneaza bunul surorii, caz in care bunul va deveni bun propriu al surorii.
Actul de donatie poate fi atacat de sot?
Nu. Actul de donatie poate fi "atacat" de dvs (si de alti frati/surori daca mai sunt) la decesul mamei sau poate fi revocat de mama pentru anumite motive bine determinate de Codul Civil. Sotul nu are nici un drept cu privire la contractul de donatie sau cu privire la acest bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire !? luiza44 luiza44 Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu multe nelmuriri tata a murit acum 10 ani, iar mama era divortata de el la vremea respectiva de 8 ani ,iar in urma ... (vezi toată discuția)
Contract de separare de bunuri in timpul casatoriei Profetul Profetul Socri mei au un apartament si iau facut acte sotiei,dar cu conditia sa fac act de separare de bunuri, eu si sotia ca sa nu poata ataca cumnata acrul de ... (vezi toată discuția)