avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Protecția comerciantului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Protecția comerciantului

Bună ziua. Sunt curios dacă și comercianții sunt protejați de legislație, nu doar consumatorii. De exemplu, dacă în cazul comerțului online cu livrare prin curierat rapid un client refuză coletul fără un motiv serios, lăsând plata transportului în seama comerciantului (de două ori, pentru că și returul costă), ce se poate face în această situație? Se creează un prejudiciu pentru comerciant, prin urmare există vreo lege care să îl ajute să-și recupereze prejudiciul? Poate înainta o plângere la poliție ori poate chema în judecată clientul care i-a produs prejudiciul? Există protecția consumatorului dar normal ar fi ca și comercianții să fie protejați în astfel de cazuri. Însă sunt într-adevăr? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:54, 26 Februarie 2020
Nu cred ca ar fi normal. Comerciantii sunt profesionisti, iar consumatorii nu. Dvs. sunteti comerciant din proprie dorinta, nu v-a obligat nimeni.. Acesta e motivul pentru care nu exista protectia comerciantului fata de consumator.
Comerciantii sunt protejati insa fata de actiunile neconcurentiale, neloiale, sau monopoliste ale altor comercianti.
Revenind la prejudiciul de care vorbiti, el se regaseste in adaosul suportat de clientii seriosi. Sau puteti opta pentru comertul clasic, daca cel online nu e conform asteptarilor.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aragaz lovit gabi2002 gabi2002 Buna ziua ,am achizitionat online un aragaz care mi-a fost adus acasa cu curierul. Nu am deschis coletul decat dupa ce curierul a plecat si am vazut ca ... (vezi toată discuția)
Returnare produse achizitionate on-line deida deida In cazul unui retur de produs achizitionat on-line exista obligatia legala a vanzatorului sa achite pe loc prin ramburs contravaloarea produsului returnat fara ... (vezi toată discuția)
Platit bun primit prin curier fara sa il comand, recuperare bani justinmeal justinmeal Bună ziua, am primit pe adresa firmei un colet cu un produs prin curier cu suma ramburs de plata. S-a primit coletul si s-au platit banii curierului desi nu ... (vezi toată discuția)