avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,
Am grija de o batrana dintr-un sat alaturat si mi-a promis cand a murit batranul ca imi lasa mie casa si 2 pamanturi. Mi-a facut un testament. Ea nu mai are pe nimeni in viata.
Batranul i-a lasat ei tot cand a murit iar ea imi lasa mie prin testament.
O sa am nevoie de acte suplimentare pt a intra in posesia testamentului? ( certificatele lor ne nastere, casatorie sau alte acte pe care ar trebui sa i le cer cat este in viata)
Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:30, 27 Februarie 2020
Ați văzut testamentul ? A făcut testamentul la notar sau l-a scris de mână ?
Este facut la notar.
Multumesc
Dacă v-a făcut testamentul prin notariat, la momentul decesului mergeți pentru deschiderea succesiunii la un notar public. Procedura succesorală notarială este de competenţa notarului public dintr-un birou situat în circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defuncta şi-a avut ultimul domiciliu. Testamentul este înregistrat într-un registru special, iar notarul îl poate verifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare testament ARISTITA MARCU ARISTITA MARCU Buna seara! am nevoie de niste lamuriri in aceasta problema 1.batran -sotie si fiica decedate-succesiune facuta 2.unicii mostenitori-3 nepoti din partea ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune. Kenoake Kenoake Buna ziua, Am si eu o intrebare,care sunt pasii deshiderii unei succesiuni in urmatoarele conditii:tatal meu a decedat,s-a facut succesiune o pentru bunurile ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala a notarului bukinst bukinst In situatia dezbaterii unei succesiuni, decedatul avand domiciliul intr-o localitate rurala aflata la egala distanta de 3 orase in care se gaseste un birou ... (vezi toată discuția)