avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Jumătatea cealaltă!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Jumătatea cealaltă!

Bună ziua!
Tatăl meu ar vrea sa cumpere de la fratele sau jumătatea de casa a acestuia,ma refer la casa părintească situata în Piatra Neamt.
Întrebarea mea se refera la procedura, cui presupune sa ne adresam și unde găsesc prețul de referință al terenului în funcție de zona un care este situat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:09, 27 Februarie 2020
Buna ziua,
Mergeti la un notar din localitatea unde este situata casa, sigur va poate ajuta.
La notar, fac partaj.. tatal ia iimobilul, iar fratele primeste sulta.
Pretul de referinta conteaza doar ca sa va calculeze taxele la notar, insa mai mult conteaza ce pretentii are fratele, daca nu convin asupra sultei, vor partaja in instanta.
despre pretul zonei, pretul de piata, aflati de acolo din zona.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4 frati si mama in viata, succesiune incheiata, un frate refuza partajul la notar sovarreugen sovarreugen Buna ziua, Suntem 4 frati. Tata a decedat in urma cu 16 ani iar mama inca traieste. Am facut anul acesta succesiunea. Mama a avut din start jumatate din ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire daniela0110 daniela0110 Suntem 4 frati (1 frate si 3 surori), toti majori,cu familii.In urma cu un an parintii au decedat.A ramas casa parintilor sa o impartim.Unul din frati ar vrea ... (vezi toată discuția)
Sfat pt. o mostenire lotuss lotuss Am mostenit o jumatate de garsoniera in 2008,ladecesul tatalui meu,in care locuieste de citiva ani o verisoara.Garsoniera este in acte, acum ,50 % a mea si 50% ... (vezi toată discuția)