avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce datorii imi revin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce datorii imi revin

eu am luat o casa impreuna cu sotia si tata ,tata are jumatate din proprietate si eu cu sotia cealalta jumatate,tata are un credit la banca .Eu si sotia vrem sa cumparam jumatatea lui tata .
Ce obligatii ne revin in caz de deces al tatalui.mentionez ca creditul la banca nu este cu ipoteca sau garantat .
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:13, 10 Decembrie 2009
La decesul tatalui dvs., banca poate sa va urmareasca pe dvs. ca mostenitor.
Dvs. mosteniti si activul ( bunurile tatalui) si pasivul ( datoriile).
Puteti insa sa acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar - asta inseamna ca datoriile tatalui se vor plati exclusiv din bunurile care constituie masa succesorala. Adica daca lasa o masina, banca va executa in contul datoriei acea masina, nu si bunurile dvs. personale ( pe care le aveati inaintea decesului).

De obicei, banca si persoana creditata intocmesc o polita de asigurare de viata, cesionata bancii. Asta inseamna ca, in caz de deces, si daca nu are asupra cui sa se indrepte cu plata datoriei, banca se indestuleaza din prima de asigurare.

De mentionat ca cele de mai sus NU sunt valabile daca mama dvs. traieste si este casatorita cu tatal Pentru ca in acest caz, banca se indreapta spre ea, in calitate de co-semnatar/fidejusor al creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul , mostenire? Adina36 Adina36 Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire roxicutza86 roxicutza86 tatal meu a murit acum 3 luni lasand mostenire doar 1 apartament ai carui proprietari sunt parintii mei<defunctul si mama in viatza>.acest apartament este ... (vezi toată discuția)
Poate plati si dupa moarte?? katy_nicu katy_nicu :( buna ziua.As avea nevoie de un sfat.Fratele meu a facut un credit la banca pt masina(10000ron),iar pe 30 august a decedat in accident de masina. acum banca ... (vezi toată discuția)