eu am luat o casa impreuna cu sotia si tata ,tata are jumatate din proprietate si eu cu sotia cealalta jumatate,tata are un credit la banca .Eu si sotia vrem sa cumparam jumatatea lui tata .
Ce obligatii ne revin in caz de deces al tatalui.mentionez ca creditul la banca nu este cu ipoteca sau garantat .
La decesul tatalui dvs., banca poate sa va urmareasca pe dvs. ca mostenitor.
Dvs. mosteniti si activul ( bunurile tatalui) si pasivul ( datoriile).
Puteti insa sa acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar - asta inseamna ca datoriile tatalui se vor plati exclusiv din bunurile care constituie masa succesorala. Adica daca lasa o masina, banca va executa in contul datoriei acea masina, nu si bunurile dvs. personale ( pe care le aveati inaintea decesului).
De obicei, banca si persoana creditata intocmesc o polita de asigurare de viata, cesionata bancii. Asta inseamna ca, in caz de deces, si daca nu are asupra cui sa se indrepte cu plata datoriei, banca se indestuleaza din prima de asigurare.
De mentionat ca cele de mai sus NU sunt valabile daca mama dvs. traieste si este casatorita cu tatal Pentru ca in acest caz, banca se indreapta spre ea, in calitate de co-semnatar/fidejusor al creditului.
Creditul , mostenire?
Adina36
Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an ... (vezi toată discuția)