avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Conditii prima casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Conditii prima casa

Buna ziua! Pentru un credit prima casa se spune ca nu ai voie sa ai un imobil cu supprafata mai mare de 50 mp.
Eu am mostenire o casa de la bunica care are 48 mp, dar si cu anexe ajunge la 99mp.
Se iau in considerare anexele si pot avea o problema sa nu mi se acorde creditul?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
M 123, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 19:11, 27 Februarie 2020
Ce inseamna "cu anexe"? Daca anexele sunt constructii distincte care nu au destinatia de locuinta, sunteti liber sa declarati ca la data solicitarii creditului detineti "în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50m²" in conformitate cu prevederile legale si, deci, sunteti eligibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa Mara26111985 Mara26111985 Buna ziua. Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem la prima casa, dar avem o situatie mai speciala si nu stim daca ne incadram. El a primit mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Conditii obtinere prima casa 2018 Nik90 Nik90 Buna ziua! As dori sa aplic la cumpararea unei locuinte noi, cu ajutorul programului \"Prima Casa\". Una dintre conditii este sa nu detii un imobil mai mare de ... (vezi toată discuția)
Nud proprietar - eligibil pentru programul noua casa sau nu? IAGeorgiana IAGeorgiana Buna ziua, In urma cu 15 ani, bunicii sotului meu au autentificat un contract vanzare-cumparare la notar prin care acesta devine nud proprietar asupra ... (vezi toată discuția)