avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie deghizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie deghizata

Buna! Cine poate sa ma informeze in ce cazuri se poate ataca si anula contractul de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager facut intre mama mea, care a decedat, si o nepoata ?
Cel mai recent răspuns: mariusmar , utilizator 09:30, 11 Iulie 2007
Dom'le, intr-un an de zile nu te-ai chinuit sa afli macar de la un avocat de costurile eventuale?
Nu e chiar atat de greu sa demonstrezi asta, e mai greu pentru p[artea adversa... daca actul a fost intr-adevar gratuit...

Astfel, pentru tine legea insasi presupune ca actul e gratuit, doar daca partea adversa demonstreaza ca a fost oneroasa e mai greu...
Multumesc pt. raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.845. c.civ. Vladutbarbat Vladutbarbat Va rog sa-mi explicati de ce exista doua cote :una a tertilor beneficiari , si alta a rezervatarilor ? Cum se calculeaza cotele fiecaruia daca se invoca ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Probleme de uzfruct viager lupearobert lupearobert Mama mea a vandut apartamentul unui frate de al meu cu conditia UZFRUCT VIAGER in favoarea ei, fara aprobarea mea si a sorei mele. Ea doreste sa rezilieze ... (vezi toată discuția)