avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt proprietar pe o boxa cumpărată cu acte, dar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt proprietar pe o boxa cumpărată cu acte, dar vecinii mă amenință că mă dau în judecată. Ce riscuri am să fiu dată afară?

Buna ziua numele meu este gabi si am o problema destul de grava pt mn va rog sa imi dati cateva sfaturi.
Locuiesc in boxa a demisol al unui bloc precizez ca lam cumparat cu act de vanzare cumparare de la fostul propietar .ea avand 29 m si utilitatile unei garsoniere apa baie bucatarie curent tot ce trebuie .
Problema e ca fostul propietar la cumparat din consiliul local al primarie acum 20 de ani
Am o vecina care sustine ca eu am cumparat un spatiu comun al lor si ca ea va strange semnaturi de la locatari sa ma dea in judecata
Ce riscuri am sa fiu data afara daca am cumparat legal ?
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ursu georgiana , utilizator 13:28, 4 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei, vedem pe forum tot felul de trasnai...
Ca sa ma exprim elegant, vina va apartine. Cand cumperi un creion de la un cetatean, nu tre' sa ai pretentia ca omul sa-ti de-a factura/chitanta de la pravalie - dar cand achizitionezi o locuinta, este o cu totul alta situatia...
Ca sa intelegeti, o locuinta "cu acte", inseamna ca trebuie pe langa contractul de vanzare cumparare, sa mai ai dovada inscrierii locuintei la OCPI, adica sa aveti intabularea acesteea.
Nu stiu - aveti asa ceva?
Daca nu aveti aceste documente, puteti merge, la inceput la primul proprietar - cons. local, si sa va lamuriti in ce conditii s-a realizat vanzarea spatiului catre cel de la lare ati cumparat.
Daca situatia este legala, probabil ca o sa capatati toate informatiile cum sa intrati la randul dvs.,in legalitate.
Daca spatiul respectiv face parte din proprietatea comuna, nu trebuie sa disperati. Se poate discuta cu as. proprietari pentru inchirierea sau incheierea unui contract de comodat pentru spatiul respectiv.
Incercati si apelati la sfaturile unui avocat pentru ca situatia dvs. nu mi se pare a fi simpla.
Mult succes!
Buna ziua va multumesc pentru raspuns .
Da am cadastrul facut pe locuinta (boxa) am auzit ,ca trebuie sa fac o transformare a boxei in apartament in acte este obligatoriu ?
acest răspuns util
Doamna, daca aveti cadastru pe acel spatiu, nu trebuie sa va mai faceti probleme cu vecinii carcotasi. In rest nu stiu, dar cred ca este ceva legislatie in acest sens. Mai cred ca daca initial, acel spatiu a fost achizitionat ca spatiu de locuit, NU trebuie sa va mai faceti griji.
Bine ar fi sa-i lamuriti pe cei de la as. prop. si apoi informatia ajunge si "unde trebuie" si o sa va lase in pace...
Drept sa va spun, am mai auzit de o asemnea intamplare - era o constructie mai veche, construita in perioada interbelica, o cladire cu cateva apartamente prevazuta cu demisol, cu un spatiu de locuit, special construit pentru personalul de ingrijire - avea toate utilitatile. Ei, acum, cand adevaratii proprietari nu mai sunt, probabil urmasii-urmasilor, s-au trezit ca acel spatiu in care locuia cu acte legale o femeia cu doi copii, le-ar prinde bine si au inceput sicanele, va dat seama. S-a rezolvat favorabi pentru acea doamna, in instanta. Punct!
Sa fiti sanatoasa!
acest răspuns util
Va multumesc din suflet sunt mai linistitata acum . Asociataia locataliror nu are nici o problema cu mn stie si leam aratat contractul si cadastru .
Doar o vecina tine mortis sa faca ea dreptate si ca o sa mearga ea pe la locatari blocului sa stranga semnaturi sa ma dea pe mn si primaria in judecata ca primaria acum 2o de ani a vandut un spatiu comun al locatarilor in primul contract facut de vanzare intre primarie si cel de la care am cumparat a fost semnat de toti cei din consiliu local si de judecatorie cu acordul lor sa vandut acest spatiu de locuit (boxa) poate ea face ceva incat sa fiu data afara cu 2 copii din casa ? .sau ma despagubeste primaria ? Nu stiu ce sa mai zic sa pot sta linistita .va multumesc pentru timpul dumneavoastra acordat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie imobil - din boxa in spatiu locativ? cristy_cluj cristy_cluj Buna ziua. in 2008 am cumparat un apartament care e compus din boxa cu suprafata x. As putea sa schimb destinatia acestuit imobil din boxa in spatiu de locuit? ... (vezi toată discuția)
Efractie ? mancipri mancipri Un locatar al unui bloc ocupa fara forme legale o boxa de beci timp de 30 de ani .Cu toate ca acel locatar are boxa plina de diferite lucruri, un alt locatar ... (vezi toată discuția)
Problema demisol micu44 micu44 Buna ziua tuturor si felicitari pentru forum. Am si eu o problema si sper sa gasesc un raspuns la dumneavoastra. Locuiesc impreuna cu parintii mei, surorile si ... (vezi toată discuția)