Buna seara,vecinul meu si-a construit o cladire care il foloseste ca atelier de prestari servicii in capatul gradinii mele,fara acordul meu si fara a respecta cei 60cm de la linia de hotar,asta neajungand a schimbat gardul mutand spre noi micsorand terenul nostru,dupa care a mai facut o constructie cu 3 pereti si acoperis denumit loc de fript gratare,tot nerespectand limita de hotar.Ce pot sa fac?nu cred va ar avea autorizatie ptr.asa ceva?pot cere sa demoleze cladirile si sa refaca gardul dupa masuratori topografice?Unde sa incep?Va multumesc de raspuns,cu toata stima,
1. Faceți petiția la Primărie, la Inspectoratul de Stat în Construcții, la Agenția de Mediu (probabil că vă face și zgomot), la I.S.U. (pompieri) - în care să precizați faptul că a construit fără avize/autorizații/acorduri; că v-a încălcat dreptul de proprietate; că desfășoară activități comerciale în spații neautorizate.
2. Faceți plângere penală la Parchet pentru infracțiunile de tulburare de posesie (art.256 Cod penal).
În baza acestor demersuri se vor cere acte doveditoare (dumneavoastră și lui), se vor dispune expertize (în cadrul dosarului penal) pe care le va plăti statul, apoi vor fi recuperate de la făptuitor.
Începeți cu toate aceste demersuri, scrise, fiindcă trebuie de la instituțiile pe care vi le-am precizat la punctul 1, să primiți, în scris, răspunsuri. Păstrați un exemplaroriginal al petițiilor trimise instituțiilor respective, precum și răspunsul primit de la ele. Le veți depune, în copii, la Parchet sau Poliție, dacă vi se vor cere, dacă nu, le veți păstra pentru procesul civil, în cazul în care penalul va trena fosrte mult sau se va încheia cu ”clasare”