avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul de bloc

Buna seara! Am si eu o problema cu administratorul de bloc. Incepan de luna aceasta ni s.a.impus sa platim lunar suma de 50 lei timp de 1 an si jumatate pentru reparatii scara, usi si acoperis.
1 Este legal sa ceara o anumita suma fara sa se fi facut o evaluare a costurilor de catre o firma autorizata?
2 Eu stau la ultimul etaj, iar administratorul vrea sa faca acoperisul doar pe bucati,iar la mine nu. Are dreptul la asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Diana9230 , utilizator 10:19, 4 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru corecta si completa dv informare studiati atent disp L 196/2018
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari si are competenta executionala
Administratorul de imobil nu are autoritatea si competenta sa dispuna de la sine putere constituirea de fonduri
Constituirea de fonduri este impusa de catre legiuitor prin dispozitiile in vigoare , iar cuantumul fondurilor sunt dispuse in adunarea generala
A fost impusa lunar la plata o suma de bani pe o perioada de 1,5 ani pe considerentul ca in acest termen sa se constituie un fond de reparatii individual care sa asigure sumele necesare executarii reparatiilor la parti comune de condominiu
Trebuie sa faceti distinctie intre constituirea de fond de reparatii si executia de reparatii la parti comune care implica procedura speciala cu licitatie de oferte,etc
Administratorul de imobil are competenta executionala,respectiv sa respecte si sa execute dispozitiile in domeniu care interzic reparatiile partiale la terase necirculabile
Executarea de reparatii=hidroizolatii terase legal se poate face numai cu proiect tehnic,
autorizatie de constructie,certificat de urbanism care nu se elibereaza decat pentru intreaga suprafata a terasei
Nu se elibereaza autorizatie de constructie pentru interventii partiale
Reprezenatntul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie de proprietari
Legiuitorul a prevazut dreptul in favoarea proprietarului si obligatia in sarcina presedintelui de asociatie ca la cerere -proprietarul are acces la orice document al asociatiei de proprietari
Va multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini constructie acoperis. anca0704 anca0704 Buna ziua. Locuiesc intr-un apt. la ultimul etaj al unui bloc. Pentru ca avem mari probleme cu infiltratiile de la bloc (imi pare rau ca nu pot atasa poze sa ... (vezi toată discuția)
bună ziua. locuiesc ... viorel 33 viorel 33 Recuperare cheltuieli reparația acoperis. Bună ziua. Locuiesc într-un imobil cu patru etaje. Un vecin de la etajul patru a depus la asociație o factura ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietarul unui apartament situat la etj.4. ... Adrian_78 Adrian_78 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament situat la etj.4. De ceva timp au inceput sa apara infiltratii de la acoperis. Am adus la cunostiinta aceasta ... (vezi toată discuția)