avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Indemnizatie de delegare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Indemnizatie de delegare

Un sindicat poate sa plateasca drepturi de delegare celor care fac parte din Comitetul Director (organ de conducere colectiv) pentru deplasari in interesul organizatiei daca acestia nu au statut de angajati ai acesteia? Dar unor simpli membrii de sindicat le poate plati drepturi de delegare cand participa la un miting? Diurnele sunt scutite de plata impozitului daca nu depaseste limita legala?
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:01, 12 Aprilie 2020
tiberiuborsa a scris:

Un sindicat poate sa plateasca drepturi de delegare celor care fac parte din Comitetul Director (organ de conducere colectiv) pentru deplasari in interesul organizatiei daca acestia nu au statut de angajati ai acesteia? Dar unor simpli membrii de sindicat le poate plati drepturi de delegare cand participa la un miting?

[...]

Da, dar toate aceste lucruri se stabilesc in statutul sindicatului: (1) cine beneficiaza si (2) in ce cuantum (se poate da diferentiat, dupa functie etc.).

tiberiuborsa a scris:

[...]

Diurnele sunt scutite de plata impozitului daca nu depaseste limita legala?

Da, dar se considera venit de natura salariala (se plateste si impozit, si contributii sociale) daca se depaseste plafonul de 2,5 x diurna pentru bugetari.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2020
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna in mediul privat CosteaSonia CosteaSonia Unde as putea gasi legea care se refera la diurna in mediul privat? (vezi toată discuția)
Intrebarea mea este referitor la noua directivă privind detașările ... alsantcalsan alsantcalsan Intrebarea mea este referitor la noua directivă privind detașările internaționale,care inteleg ca a intrat in vigoare. Nu am vazut nici un comentariu ... (vezi toată discuția)
diurnă externă pentru asociat Florin dm Florin dm Dacă eşti asociat la o firmă poți beneficia de diurnă externă? (vezi toată discuția)