avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Refuz eliberare adeverință primărie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Refuz eliberare adeverință primărie

Bună ziua. Eu și familia mea locuim in străinătate și pentru a ne putea reînnoi CI eu și soția am fost luați în spațiu la adresa cumnatei mele din Romania (deoarece nu avem imobil in Romania) in urmă cu 3 ani. Astăzi cumnata mea a avut nevoie de o adeverință de la Primărie pentru APIA pentru subvenții iar cei de la primărie au refuzat deoarece eu am o datorie la taxe și impozite pentru o mașină pe care am vândut-o acum zece ani iar noul proprietar nu a trecut-o pe numele lui. Vreau sa vă întreb dacă cei de la primărie într-adevăr fac un abuz sau daca cumnata mea întradevăr este responsabilă pentru datoria noastră. Repet datoria este în numele meu iar eu sunt luat în spațiu în imobilul ei iar ea solicită o adeverință din care să reiasă cat teren deține în comuna ei și nu un certificat fiscal. Va rog daca se poate și o lege și un articol pe care să le prezint celor de la primărie să dovedesc că nu este legal ceea ce fac Mulțumesc foarte mult și o zi bună.
Cel mai recent răspuns: Suiram88 , utilizator 23:11, 5 Martie 2020
Daca dv in calitate de vanzator ati instarinat bunul mobil cu documente legale,normal era ca in baza documentului justificativ sa solicitati la autoritatea fiscala teritoriala radierea auto de pe rolul dv fiscal
Dv sunteti unica responsabila pentru ca nu ati solicitat radierea auto de pe rol fiscal,si astfel autoritatea fiscala a continuat sa mpuna obligatii aferente
Codul fiscal detine dispozitie expresa care obliga inspectorii autoritatii fiscale sa solutioneze succesiv si cronologic cererile contribuabililor
Daca exista debite in evidenta initial acestea trebuiesc achitate integral,dupa care se solutioneaza si cererea contribuabilului
Ok știu că sunt unicul responsabil, știu acum ce trebuia sa fac dar atunci nu am știut. Astăzi deja am achitat totul dar întrebarea era dacă cei de la primărie ii pot refuza cumnatei mele o adeverință (nu certificat fiscal) pentru că EU am avut o datorie care nu are nici o legătură cu ea. Dacă stau umpic și mă gandesc ceea ce au făcut cei de la primărie a fost să-mi încalce drepturile GDPR deoarece atunci când au refuzat-o iau înmânat și un document cu numele meu, adresa mea, CNP-ul meu, situația mea, acestea sunt date cu caracter personal. Este aberant de exemplu că eu nu pot sa obțin o banala adeverință pentru că sora mea are o datorie la taxe și impozite, suntem două persoane fizice total diferite.

ynocentta a scris:

Daca dv in calitate de vanzator ati instarinat bunul mobil cu documente legale,normal era ca in baza documentului justificativ sa solicitati la autoritatea fiscala teritoriala radierea auto de pe rolul dv fiscal
Dv sunteti unica responsabila pentru ca nu ati solicitat radierea auto de pe rol fiscal,si astfel autoritatea fiscala a continuat sa mpuna obligatii aferente
Codul fiscal detine dispozitie expresa care obliga inspectorii autoritatii fiscale sa solutioneze succesiv si cronologic cererile contribuabililor
Daca exista debite in evidenta initial acestea trebuiesc achitate integral,dupa care se solutioneaza si cererea contribuabilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere fiscala auto Raoul-S Raoul-S Am vindut o masina cu acte cu tot. Din prostie nu am niciun cât de la samsar ul la care am dat-o. S-a făcut de el un contract de mana în care scrie ca ... (vezi toată discuția)
Radiere auto Marinatud Marinatud Pentru o mașină care s-a scos certificatul fiscal de la primărie pt radiere din circulație se mai plătește impozit de la această dată pana la radierea ... (vezi toată discuția)
Scoatere din evidență fiscale autovehicul rămas la fostul sot Chitarane Chitarane Buna ziua. Am divorțat în 2016 dar nu am făcut si la partajul bunurilor. Fostul soț a rămas cu .masina, teren si casa, in fapt. Masina a vândut.o si a ... (vezi toată discuția)