Sunt asociat unic al unei societati comerciale pentru care nu am solicitat repartizarea si incasarea dividendelor aferente profitului din anii 2005 , 2006 , 2007 , 2008.Pot sa mai fac acest lucru acum ?(repartizarea si incasarea acestora).
In caxul in care acest lucru este posibil , care sunt pasii ce trebuie urmati?
Cu multumiri ,
Cristian Nedea
Primul pas este Hotararea administratorului privind repartizarea profitului din anii respectivi; urmatorul pas calcularea impozitului cu cota de 16 % , si inregistrarile contabile aferente .Dupa care trebuie platit impozitul pe dividende ; in baza art.36 din Codul fiscal , termenul de plata este 31.decembrie 2009, in cazul in care aceasta Hotarare si inregistrare contabila va avea loc in cursul lunii decembrie ; daca nu , atunci se plateste pana pana pe 25 a lunii urmatoare celei in care se platesc dividendele;
Impozitul pe dividende calculat si inregistrat se va declara in formularul Declaratia 100 , pe randul 14 , Impozit venit din dividende persoane fizice .Atentie , ca sumele inregistrate in contabilitate , declarate in Declaratia 100 si platite sa fie egale .
Repartizare profit
Cstrut
Buna, am o nelamurire:
am profitul aferent anului 2008 nerepartizat, il pot repartiza in decembrie 2009 si plati impozitul pana in 25.01.2010?
multumesc (vezi toată discuția)
Impozit dividende
sabin130ro
Problema grea la societatea unde am preluat de curand contabilitatea.
In decembrie 2009 profit.
In ianuarie 2010 sa repartizat pe dividende (nu cred ca a ... (vezi toată discuția)