avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces bloc

Buna ziua, am si eu un apartament intr-un ansamblu rezidential ( defapt sunt 3 blocuri) si, mai nou, urmeaza sa se monteze o bariera, la care cor avea telecomanda doar posesorii unui loc de parcare. Eu nu am loc de parcare, dar am cota parte din drumul de acces. Intrebarea mea este: Am dreptul sa intru cu masina pana la scara si daca da, pot actiona in instanta asociatia de proprietari pentru nerespectarea drepturilor mele?
Cel mai recent răspuns: RoxMarin , utilizator 22:39, 16 Aprilie 2020
Este consemnat in documentul de achizitie bun imobil ca detineti cota parte din drumul de acces?
Daca va referiti la cota indiviza aceasta reprezinta o valoare conditionata de suprafata apartamentului,dar care nu este identificata individual in partea comuna de condominiu
In condominiu parte comuna este alcatuita din cale de acces,subsol tehnic,terasa necirculabila,ghene,uscatorii,lift,etc
In contractul de vanzare cumparare scrie ca am achiziotionat apartamentul si cota parte din calea de acces, atasez poza aici. Bariera deja a fost montata si am fost instiintata ca nu voi mai putea intra decat daca imi inchiriez un loc de parcare, indiferent daca tin sau nu masina pe el, ceea ce mi se pare abuziv. Daca stiam ca se va monta aceasta bariera, nu mai cumparam apartamentul. Intrebarea este daca am vreun temei legal sa ii actionez in instanta sau daca ii pot obliga cumva sa imi dea telecomanda de la bariera?

ynocentta a scris:

Este consemnat in documentul de achizitie bun imobil ca detineti cota parte din drumul de acces?
Daca va referiti la cota indiviza aceasta reprezinta o valoare conditionata de suprafata apartamentului,dar care nu este identificata individual in partea comuna de condominiu
In condominiu parte comuna este alcatuita din cale de acces,subsol tehnic,terasa necirculabila,ghene,uscatorii,lift,etc

Daca veniti cu masina "pana la scara" si nu aveti loc de parcare unde parcati masina?O lasati in fata scarii?
Nu am nevoie sa.parchez masina, am nevoie sa las bagajele la scara si sa coboare pasagerii din masina, respectiv copilul si bunica, cu bagaje cu tot. Se considera stationare peste 5 minute, sub 5 minute, ceea ce este mai mult decat sificient pt urcarea coborarea pasagerilor, se considera oprire. Intre timp am scris o somatie asociatiei prin care i-am instiintat ca ii actuionez in instanta, daca nu primesc acces. Si imi vor da acces, ceea ce este si legal, de altfel.

mitabiciclista a scris:

Daca veniti cu masina "pana la scara" si nu aveti loc de parcare unde parcati masina?O lasati in fata scarii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces cota parte indiviza contra cost hadrian2013 hadrian2013 Salutare ! Rog o informatie daca se poate : La blocul unde stau, sunt exasperat de cheltuielile asociatiei. Nu intru in detalii dar nici la un bloc de 40 de ... (vezi toată discuția)
Acces bloc restrictionat , bariera la poarta Andradicea Andradicea Buna ziua, In sectorul 6 locuim intr-un complex privat unde exista locuri de parcare cumparate si locuri inchiriate .De curand s-a montat o bariera cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. dezvoltatorul blocului a montat o bariera la intrare ... Ceapraz Ceapraz Buna ziua. Dezvoltatorul blocului a montat o bariera la intrare in curtea blocului. Cei care nu au locuri de parcare nu au primit telecomanda de la bariera. Va ... (vezi toată discuția)