gabi dobre a scris:
buna ziua.as dori cateva inform.de la dvs.
sunt angajata cu CM la o firma privata si sunt detinatoare totodata a unui PFA, facut ca sa pot sa mi iau diferenta de salariu ptr.munca pe care o prestez in cadrul firmei la care lucrez.
cateva intrebari as avea la dvs.
1.pot beneficia de drepturi la indemnizatia de 85% in cazul in care eu am si acel contract de munca si detin si PFA ul ?
2.cum se calculeaza acesta? prin cumul - salariu + PFA ?
3.activitatea acelui PFA trebuie practic sa inceteze in momentul in care incepe concediul de intretinere al copilului?
sunt multe amanunte pe care nu le cunosc si nu vreau sa ma trezesc ca nu am cu ce creste copilul.
angajatorii spun multe si fac putine bune.
va multumesc.
1. Beneficiati de concediu prenatal si postnatal, adica 126 de zile, pentru Contract Individual de Munca, pentru ca a platit angajatorul cei 0,85% si pentru venitul obtinut ca PFA daca ati platit Dvs. cei 0,85% si ati depus declaratia de concedii medicale la casa de asigurari de sanatate.
2. Beneficiati de indemnizatie pt. cresterea copilului pana la 2 ani pentru veniturile obtinute ca PFA si CIM.
3. Cum se calculeaza ? adeverinta de la Angajatorul unde aveti CIM si de la Administratia fiscala adeverinta cu veniturie obtinute in urma activitatii ca PFA.
4. Pentru indemnizatie crestere copil, CIM este suspendat pe durata celor 2 ani, iar ca PFA la fel trebuie sa suspendati activitatea pentru ca nu este voie sa obtineti venituri pe toata perioada cat beneficiati de indemizatie crestere copil pana la 2 ani.