avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces, dezbatere mostenire, anulare certificat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces, dezbatere mostenire, anulare certificat moștenitor

Bună seara.
Ma găsesc în postura de pârât, într-un proces deschis de verii mei, deoarece mama lor nu a doar menționată in certificat /chemată la succesiune (fiind decedata la momentul succesiunii). Se presupune ca tatăl meu împreună cu ceilalți frați prezenți la succesiune, s-au declarat străini de succesiune prin neacceptare cf art 700 din cod civil(succesiune dezbătută după tatăl tatălui meu în 1996).
Cum pot verifica dacă tatăl meu a dat o declarație de renunțare la succesiune?
Cel mai recent răspuns: Avocat Ciurea Cristina , utilizator 16:51, 24 Martie 2020
Buna ziua,

Instanta, la cererea dvs. facuta prin intampinare sau prin note de sedinte (in situatia in care ati depus deja intampinarea), va emite o adresa catre notariatul care detine dosarul succesoral prin care va solicita informatii cu privire la declaratia de renuntare la succesiune.

Totodata, in calitate de mostenitor aveti dreptul sa solicitati personal biroului notarial
aceste informatii.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Avocat Ciurea Cristina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizualizare dosar succesiune rrazvann rrazvann Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi referitoare la urmatoarea speta: Am intrat in posesia unui certificat de mostenitor(tatal decedat) pe care ... (vezi toată discuția)
RenunȚare moȘtenire soția s-a ”trezit” cu o moștenire ... km km RENUNȚARE MOȘTENIRE Soția s-a ”trezit” cu o moștenire (casă bătrânească și terenuri, multe fără valoare prin niște ”bolovănișuri”) de pe ... (vezi toată discuția)
Contestare succesiune buna ziua, sora tatalui a renuntat la succesiune ... Daria B. Daria B. Contestare succesiune Buna ziua, Sora tatalui a renuntat la succesiune in favoarea tatalui meu. Fiul ei are acum pretentii la pamanturi. Masa ... (vezi toată discuția)