Dacă susțineți că este adevărat, trebuie să faceți o sesizare detaliată (cu relatarea identității unor persoane care au cunoștință despre cele relatate, pentru a fi ulterior audiate, numere de telefon ale reclamaților - dacă le știți, faceți referire la firme, entități comerciale care au înregistrare video- dacă există, unde menționați data și ora când au fost suprinse autovehiculele și persoanele reclamate de dumneavoastră și orice alte detalii care le considerați de interes).
Sesizările le puteți face la:
- DIRECȚIA GENERALĂ DE PROTECȚIE INTERNĂ (
[ link extern ]
- DIICOT în județul dumneavoastră (
[ link extern ]
-DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE (
[ link extern ] )
După ce faceți sesizările în scris, și le trimiteți prin poșta, ori telefonic (dar să cereți număr de înregistrare), apoi așteptați 30 de zile (maximum 45) de zile pentru a primi răspuns la sesizări. De reținut că în sesizare este obligatoriu a se trece datele dumneavoastră de identitate, inclusiv CNP-ul, pentru a fi luată în considerare, conform art. 7 din ORDONANȚA nr. 27 / 2002 privind reglementarea activității de solutionare a petitiilor, care prevede:
Articolul 7 - Petitiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau în considerare și se claseaza, potrivit prezentei ordonante.