Buna ziua. Sunt in somaj, iar vechea societate ma cheama inapoi pe un salariu mai mic decat cel dinainte, si pe un alt loc de munca, dar in cadrul aceleiasi societati. Mi s-a spus ca nu pot refuza locul de munca ce mi se ofera, pe motiv ca, nu voi mai lua nici somaj. Se poate intampla acest lucru? Schimbarea locului de munca va fi trecuta si in cartea de munca, aparand in loc de op. calculator, postul de ....?
Multumesc,
Georgescu L.
Angajatorul are obligatia de a va instiinta de locul vacant in cadrul companiei.
In mod normal trebuiau sa va anunte daca ar fi revenit in grila locul pe care dvs l-ati ocupat, dar v-am anuntat si de acest post ca sa fie acoperiti.
Faptul ca dvs nu acceptati asta nu inseamna ca va veti pierde indemnizatia de somaj, avand in vedere ca ar fi un post sub pregatirea dvs, daca inteleg corect.
Ideea este ca poate v-ar fi mai bine cu un loc de munca, decat somera in cautarea unui loc de munca.
Buna ziua,
da, trebuie sa acceptati postul. Daca sunteti in somaj si refuzati un loc de munca pe o raza de 50 km de locul unde locuiti, puteti pierde somajul.
Noul post va aparea in cartea de munca la fel si salariul aferent care, nu poate fi mai mic de minimul pe economie la ora actuala, de 600 lei. Depinde pe ce funtie va incadreaza. Daca postul necesita calificare, va trebui sa aveti 720 lei, iar daca necesita studii superioare, 1200 lei.
Daca este concediere individuala nu este obligat sa va recheme la munca si nici nu va poate ameninta cu pierderea somajului.
In cazul concedierilor individuale, salariaţii au la dispoziţie un termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data comunicării angajatorului, pentru a-şi manifesta în scris consimţământul cu privire la locul de muncă oferit
In cazul in care salariaţii care au dreptul de a fi reangajaţi nu îşi manifestă în scris consimţământul în termenul prevăzut lmai sus sau refuză locul de muncă oferit, angajatorul poate face noi încadrări pe locurile de muncă rămase vacante.
Nici in acest caz nu pierdeti somajul dca refuzati sa va intoarceti la munca.
Drept somaj
zerognost
Salariat concediat, urmare a desfiintarii postului, e rechemat la munca intrucat postul s-a reiinfiintat si trebuie sa raspunda in 5 zile angajatorului. ... (vezi toată discuția)