avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru dupa succesiune

Buna seara,
Ma poate cineva ajuta cu o informatie?
Va multumesc anticipat!
Am facut o succesiune pentru o garsoniera,dupa tatal meu,acum suntem 3 mostenitori pe certificatul de mostenitor de la notar(eu,fratele meu si mama noastra).
Vrem toti 3 sa o vindem,dar stiu ca este necesar cadastrul pentru care imi trebuie un certificat fiscal.
Intrebarile mele sunt:
-trebuie scoase 3 certificate fiscale,cate 1 pt fiecare mostenitor?
-trebuie mutat rolul pe unul din mostenitori sau un rol comun?
-cand se muta rolul,inainte sau dupe ce solicitam fiscalele?
Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator.
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:23, 10 Martie 2020
In mod normal, fiind vorba de roluri nominale unice, ar trebui eliberate de primarie 3 certificate fiscale, cate unul pentru fiecare coproprietar, cu mentionarea cotei de impunerea fiecaruia. In fapt, se admite (in mod incorect) si eliberarea unui singur certificat fiscal pe numele tuturor celor trei coproprietari.
Partea mostenita dupa tata din dreptul de proprietate asupra garsonierei incepe sa figureze in rolul fiscal al fiecaruia dintre coproprietari dupa ce fiecare din acestia declara partea sa in rolul fiscal - ceea ce in mod normal ar fi trebuit sa fie facut in termen de 30 de zile de la data emiterii certificatului de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit apartament platit doar pe numele unuia din proprietari danaistratescu danaistratescu Buna ziua, O familie sot - sotie au cumparat in 1969 un apartament. Pe contractul de cumparare figurau ambii. Pe vremea aceea, in 1969, la Administratia ... (vezi toată discuția)
E obligatoriu sa intabulez sotul ca sa vand garsoniera cumparata fara el in 2004? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am cumparat o garsoniera in 2004. Am inscris-o la fisc si am platit toate impozitele la zi. Am uitat s-o intabulez. Sotul era plecat din tara ... (vezi toată discuția)
Cum formulez cererea de anulare a unui rol nominal unic deschis de catre un alt mostenitor pe acelasi teren Laurentiu B Laurentiu B In cadrul unei primarii, pe acelasi teren, sau deschis 3 roluri nominale unice, teren ce face obiectul unui partaj succesoral.Ma intereseaza cum fac sa anulez ... (vezi toată discuția)