avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract apartament

Am cumparat apartamentul in care locuiesc in anul 1981 eram necasatorit si am achitat jumatate din valoarea apartamentului, contractul fiind pe numele meu.
Dupa doi ani m-am casatorit si impreuna cu sotia am achitat restul in rate
Acum doresc ca sotia mea sa fie proprietara pe jumatate de apartament.
Cum rezolv acest lucru.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
proverex, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:06, 10 Martie 2020
Ii donati sotiei cota de 1/2 din dreptul de proprietate cu mentiunea ca donatiile facute intre soti sunt revocabile oricand in timpul casatoriei.
Daca doriti sa incheiati un contract de vanzare (care sa nu mai poata fi revocat de dvs) trebuie sa incheiati intai o conventie prin care adoptati regimul matrimonial al separatiei de bunuri iar apoi sa incheiati contractul prin care ii vindeti sotiei cota de 1/2. Daca pretul pe care il declarati in contractul de vanzare depaseste 50.000 lei va trebui sa faceti dovada platii prin banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea bunurilor dupa casatorie ramona2012 ramona2012 Buna ziua, As dori sa ma informez in legatura cu procedura de vanzare/donare a unei parti dintr-un apartament dupa casatorie. Viitorul meu sot a cumparat un ... (vezi toată discuția)
Înscrierea soțului în carte funciară vmarta vmarta Bună ziua! Vă rog să-mi spuneți care este procedura de înscriere al soțului în cartea funciară a locuinței pe care au cumpărat-o împreună ... (vezi toată discuția)
apartament dobândit înaintea căsătoriei. o convenție matrimonială mă ajută să nu-i pierd valoarea dacă îl voi vinde și vom cumpăra altul, după căsătorie? Nustiucine Nustiucine Salutare. As dori sa stiu raspunsul la cateva intrebari legate de conventia matrimoniala deoarece anul acesta ma voi casatori. Momentan am un apartament pe ... (vezi toată discuția)