avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire indemnizatie copil pt handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire indemnizatie copil pt handicap

Buna ziua. Baiatul nostru implineste 2 ani in 10 aprilie 2020. Sotul a renuntat in scris la luna tatalui(luna lui fiind ultima din drept) caci a trebuit sa plece din tara pt cateva luni . Fiind bolnav,avem certificat de handicap eliberat la data de 03.03.2020 pe o perioada de 12 luni. De la asistenta ni sa spus ca daca tatal a renuntat nu mai avem drept la indemnizatie pentru acea luna chiar daca copilul e bolnav si avem certificatul de incadrare in grad de handicap. Voam sa intreb,daca certificatul se suprapune cu aceea luna la care tatal a renuntat ce este de facut. Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Elena Pro , utilizator 15:08, 10 Martie 2020
In speta, tatal a mentionat exact luna in cauza?
Da,a specificat ultima luna din cele 12 deoarece a trebuit sa plece si nu aveam inca documentele de handicap.
In acest caz, cei de la AJPIS au dreptate ...
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata indemnizatiei OlahMelinda OlahMelinda buna,sunt in concediu de crestere copil,baiatul in 3 decembrie implineste varsta de 2 ani ,tatal poate sta in ultima luna (cel obligatoriu) pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare necesar pentru prenatal AndreeaGeorgiana2019 AndreeaGeorgiana2019 Buna ziua! Pana la data de 4.06.2020 am fost in concediu de crestere a copilului pana la doi ani. dupa acea data am intrat in concediu fara plata. Sunt din nou ... (vezi toată discuția)