avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Doresc sa incep procedurile pentru deschiderea succesiunii in urma decesului tatalui meu. Tin sa precizez ca era proprietarul jumatatii din imobil(parter), cealalta jumatate (etajul superior) este in proprietatea mamei lui care in acest moment este internata la azil, fiind o persoana fara discenamant. Doresc sa stiu care sunt procedurile si daca exista posibilitatea de a intra si in posesia drepturilor dansei.
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 15:30, 10 Martie 2020
Buna ziua,
1. Dezbaterea succesiunii o veti face la un notar al carui birou se afla pe raza judecatoriei sub a carei acoperire era ultimul domiciliu al defunctului.
Mostenitorii bunului sunt descendentii defunctului si sotul/sotia supravietuitoare (daca exista0.
Cum sa mosteniti bunurile bunicii daca este in viata?
Deschiderea succesiunilor se face prin deces urmand dezbaterea acestora.
pana la deces nu exista mosteniri.
scoateti acte care sa dovedeasca starea dansei din pct de vedere medical, mergeti in instanta si deveniti tutore. Puteti administra bunurile doamnei cat timp traieste, nu aveti voie sa le instrainati, abia dupa decesul doamnei se mostenesc bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Inainte de 1989, mama a cumparat o casa impreuna cu tatal meu, care intre timp a decedat. Doresc sa vand aceasta casa, cum pot proceda? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Succesiune corina stancu corina stancu tata a murit, mama traieste si noi sintem 2 copii. daca exista un testament facut intre cei 2 soti (prin care isi lasa unul altuia bunurile dupa moarte), este ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii MOCANU OANA MOCANU OANA Buna seara am si eu nevoie urgenta de niste raspunsuri tatal sotul meu a decedat, exista sot supravietuitor si 2 copii, intrebarile mele sunt: 1. In cat timp ... (vezi toată discuția)