avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Proces de faliment - Debitor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Proces de faliment - Debitor

Buna seara/ziua,
Revin cu o intrebare deoarece nu am gasit legea si nici un raspuns sigur nu am gasit .

In cazul in care un debitor, persoana juridica, srl, are datorii care o societate de cca 123,000 lei, se poate deschide direct proces de faliment ? Care este pragul de datorii pentru deschiderea procedurii de insolventa in calitate de creditor ?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:24, 12 Martie 2020
Da.
Pragul minim 40.000 lei (Legea nr.85/2014)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot baga firma in faliment are darorii la stat marfdumyint marfdumyint Buna ziua ammo societate infiintata in2013 deniu Transport de marfuti internationale SRL din motive persona le nu mam ocupat de ia nu producea bani are ceva ... (vezi toată discuția)
Cum declar falimentul unui srl? ContSters144243 ContSters144243 am 6000 lei plata tva si cam atat ca si datorii. unde si cum se declara falimentyul unui srl? (vezi toată discuția)
Inchidere firma rome rome Buna ziua, am o firma la care sunt administrator unic si pe care doresc sa o inchid. Dar exista o mica problema; pe adresa firmei exista o amenda data de ITM ... (vezi toată discuția)