avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... cum este legal
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

cum este legal

am platit un avans pt. rezervare sejur in perioada 5-10.04.2020 in tara
datorita celor ce se petrec in tara, am hotarat sa renunt la sejur, dar agentia imi scrie ca voi fi penalizata de catre hotel cu 300 lei .Este corect?
factura este on-line pe e-mail, nu este semnata de nimeni, nici eu nu am semnat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:50, 12 Martie 2020
Asta scrie in factura
Pe baza facturii se poate achita un avans de 30%, iar diferenta pana la cel tarziu 17 martie. In caz contrar, avansul achitat se retine cu
titlu de penalizare.
Semnarea si stampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie sa le contina factura, conform Art. 319 (punctul 29), Cod
fiscal actualizat 2019.
si nu v-ati asumat aceste conditii?
Puteti sa va plangeti protectiei consumatorului, dar mie nu mi se pare ca aveti dreptate. Oamnii aia au rezervat o camera, nu au inchiriat-o altcuiva de cand ati rezervat si pan ati anulat, e normal sa acoperiti prin plata prejudiciile cauzate.
daca se impun masuri de catre autoritati si ar fi nevoiti sa anuleze, in acest caz, erau datori sa va returneze toti banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare rezervare on line hotel in bulgaria Flori1980 Flori1980 Buna ziua. Am anulat o reservare on line la un hotel in Bulgaria la 1 ora de la rezervare. In Conditii anulare scria clar ca anularea rezervarii sau ... (vezi toată discuția)
Contract hotel Mariusfloriann Mariusfloriann Buna ziua!. Daca am facut rezervarea la un hotel printr-o parte terta(booking.com) si in metoda de achitare era plata la hotel, iar acestia ma suna ulterior ca ... (vezi toată discuția)
Agentie de turism "pacalita" nclt_s nclt_s Buna ziua, va deranjez cu o intrebare, poate banala pentru Dvs., dar foarte importanta pentru mine. Reprezint o agentie de turism din Pitesti si am ... (vezi toată discuția)