Buna ziua. Am si eu o intrebare.. in situatia in care exista 2 soti..sotul mosteneste un teren pe care isi construieste o casa ( ambele situatii in timpul casatoriei), fac un copil iar dupa cativa ani mai face un copil cu o alta femeie, fiind in continuare casatorit cu prima sotie. El decedeaza nefiind divortat...cum se impart bunurile si care e situatia terenului mostenit de el (din cate stiu bunurile mostenite nu fac parte din comunitatea de bunuri a sotilor).. sotia va putea sa ceara vanzarea casei?
Partajul, sau iesirea din indivizune se poate face si la mediator. In acest fel se reduce considerabil timpul de rezolvare. In instanta timpul de solutionare este foarte lung, taxele sunt mari iar partile nu decid ele asupra problemelor lor . Se poate inceheia acordul de mediere conform vointeti partilor. Acordul se supune atestarii unui acocat, autentificarii la notar sau se poate depune in instanta, care intr-o procedura mai rapida, admite intelegerea partilor si emite o hotarare de expedient care poate fi inscrisa in Cartea funciara.