avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea promulgata pe 14.03.2020, in Monitorul Oficial ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea promulgata pe 14.03.2020, in Monitorul Oficial nr 209, da dreptul ca un parinte sa stea acasa, pt supraveghere copil, cu zile libere platite

Conform legii exista anumite categorii de salariati angajati in anumite sectoare care nu pot beneficia de acest drept decat cu acordul angajatorului.
Daca angajatorul nu vrea sa acorde acest drept, pt un angajat cu loc de munca din categoria enumerata in lege, care e solutia legala pt a beneficia , totusi, de aceasta facilitate ?
Va multumesc .
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 16 Martie 2020
Deci , totusi, care ar fi solutia legala pt a beneficia de prevederile acestei legi ?

Cornel Vasile a scris:

DSP/ITM nu vor obliga angajatorul sa dea acordul .

Sa faceti un memoriu la Ministerul muncii, sa vina cu noi completari...
Ce completari ???
Ce se intampla in cazul de care spune utilizatorul ( angajatorul nu accepta acest concediu...).
Potrivit legii ... nimic ... legea se modifica in parlament , nu la un minister.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei monoparentale SymoCry SymoCry Buna ziua, Eu sunt divortata dupa care am avut un copil si nu m-am recasatorit, deci sunt mama singura cu copil. Sunt considerata familie monoparentala? In ... (vezi toată discuția)
O.u.g nr 147/2020 legea nr 19/2020 buna ziua , sunt cadru medical ... carmendugan carmendugan O.U.G nr 147/2020 Legea nr 19/2020 Buna ziua , sunt cadru medical intr-o institutie cu \"foc continuu\" de activitate medicala , ma incadrez in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Care este articolul de lege stelian.georgiana stelian.georgiana care este articolul de lege care imi pemite sa stau acasa daca am un copil in intretinere cu grad de handicap 1 grav pe perioada scolii inchise si de ce acte ... (vezi toată discuția)