avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

Buna ziua,

Astazi am fost anuntati ca cel mai probabil o sa se inchida punctul de lucru in care figuram iar noi o sa fim concediati (14 angajati).
Firma are mai multe puncte de lucru si doar al nostru se inchide (toate in Bucuresti mai putin cel ce se va inchide in Brasov).
Ce putem face? Putem obliga firma sa ne plateasca salarii compensatorii in conditiile in care nu avem o asemenea clauza in contracte?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2020
lorem_alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 16 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.
Deci ne pot concedia pur si simplu?
Da, va pot concedia ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere filiala firma-implicatii angajat alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua. Lucrez la o firma multinationatioanala care are o filiala si in Romania. Firma din informatiile mele doreste sa inchida filiala din ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii angelica5 angelica5 Buna seara, firma la care figurez momentan ca salariat va intra in faliment. Odata declarat falimentul as dori sa stiu daca avem dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii anasole anasole Buna ziua! Firma la care lucrez se închide , decizia fiind a patronului,in calitate de asociat unic. Întrebarea mea este: au salariatii dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)