avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Sunt medic, am voie să-mi depun demisia în stare de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Sunt medic, am voie să-mi depun demisia în stare de urgență? Nu ni se asigură materiale de protecție minimă

Buna seara! Sunt medic in cadrul unui spital mic monospecialitate in ilfov. Doresc sa știu daca am voie sa imi depun demisia si in ce conditii avand in vedere declararea starii de urgenta din tara. Nu ni se asigura materiale de protectie minima. Promisiuni ca urmeaza sa fie achizitionate dar nu se stie cand si cate. Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:26, 17 Martie 2020
Puteti sa va depuneti demisia ...
Stimate domn, cu tot respectul pentru profesia dumnevoastră și jurământul depus, în opinia mea, demisia - cu efectele la care sperați, este imposibilă. Pe de o parte, va fi în continuare necesar să mergeți la muncă timp de 20 de zile (preavizul) și, pe de cealaltă parte (nu știu) trebuie să analizați ce este menționat în contractele colective de muncă pentru situațiile de acest gen. În orice caz, decretul privind starea de urgență nu prevede și rechiziționarea „persoanelor” în vederea prestării unui anumit serviciu și nu conține norme suplimentare care ar putea să fie aplicabile la cazul expus de dumnevoastră.
Si eu sunt de parere ca va puteti depune demisia fara probleme.
Daca lucrati in armata ar fi putut fi alta discutie dar din moment ce statul nu va ofera o protectie minima pentru a nu va infecta cu coronavirus aveti tot dreptul sa demisionati.
Armata este bine dotata.
Chiar si cei care transporta acele izolete au costume corespunzatoare si nu sunt medici.
Este o bataie de joc la.adresa medicilor.
Nu vad sensul ca medicul care examineaza pacientul sa nu aiba costum de protectie iar cei care transporta pacientul izolat in izoleta sa aiba costume de protectie adecvate.
Izoleta izoleaza...si daca nu au costume de protectie suficiente ar trebui sa le dea la.medici si nu la cei care transporta ceva izolat.
S-ar face economie de 4 costume.

Chiar si economic este ceva pagubos pentru stat deoarece medicii costa mult statul pentru pregatirea lor.
Moartea unui medic este ceva foarte pagubos pentru stat.
Faceti un bine societatii, un bine general.si economic daca va protejati viata.
Veti putea ajuta oamenii ulterior.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In atentia barbatilor.daca armata va fi expusa la coronavirus veti ajunge sa intrati in linia i CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca se va ajunge sa decedeze soldatii care servesc la apararea tarii, persoanele de sex masculin vor ajunge in armata, ca in timp.de razboi deoarece vor ... (vezi toată discuția)
Necesitatea de a construi spitale cu ajutorul detinutilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Este posibil sa fie necesar sa se faca repede spitale. Trebuie gandit si acest aspect. Deținuții ar putea fi de acord să ajute ca sa le fie scăzută ... (vezi toată discuția)
Obligație plată echipament de munca la demisie seby14 seby14 Bună ziua, Ma aflu într-o situație neplăcută în sensul că dintr-un motiv întemeiat am fost nevoit să îmi depun demisia. Functia mea era de ... (vezi toată discuția)