avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa. De succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa. De succesiunea

Buna ziua ! Acum doua luni am înaintat actele pt taxa de succesiune după soțul decedat de 1 an și 7 luni având de la cei doi copii ai decedatului declarație de renunțare la taxa de succesiune ! Notarul ne- a amânat pt că unul dintre cei doi martori a uitat numele unuia dintre copii, amânând din nou să aducem alți doi martori. Nu am mai fost deacord refuzând să mai continui la notar deoarece are ura personala pe mine pt că nu m-am prezentat la el de prima data și am fost înainte la un alt notar care s-au mutat in alt judet iar actualul notar la care am depus actele de mă poartă pe drumuri este singurul notar din oraș și de accea a procedat așa. Întrebarea mea este : ce pot face că acest notar să răspundă în fața legii pt faptele sale ? In instanță mai au valoare declarațiile copiilor de renunțare la taxa de succesiune! Mulțumesc frumos! O zii plăcută!
Pentru faptele sale fiind care?
La orice notar este obligatorie prezenta a doi martori care sa-l fi cunoscut bine pe defunct.
Buna ziua,
Nu puteti merge in instanta pentru a dezbate succesiunea, in cazul dvs.
Pentru a deschide actiunea de dezbatere a succesiunii in instanta este obligatoriu de indeplinit o procedura prealabila conform art.194 cod procedura civila.
Anume, notarul trebuie sa va elibereze o incheiere prin care sa constate ca mostenitorii nu se inteleg si el nu poate dezbate succesiunea.
Nu e cazul dvs.
Prin urmare, sfatul meu este sa treceti peste animozitatile create si sa mergeti inapoi la notar cu cei doi martori care il cunosteau pe defunct. Asta este procedura si nu aveti ce sa faceti.
Faptul ca notarul nu stie sa comunice civilizat, tine de cei 7 ani de acasa si nu de o eventuala abatere de la lege pentru a putea ”raspunde in fata legii pentru faptele sale” asa cum doriti dvs.
Mulțumesc frumos! O zii plăcută!
Stimata doamna,

Puteti fi asistat de avocat, in procedura notariala a dezbaterii succesorale, precum in etapa partajarii.

In acest mod, veti cunoaste in detaliu efectele celor doua institutii aplicabile.

Avocatul dumneavoastra poate propune solutii, in vederea depasirii problemelor care au survenit in procedura dezbaterii succesorale.

Instanta de judecata este competente sa transeze chestiunile sus explicitate numai daca nu exista un acord intre comostenitori.

Notarul public emite o incheiere, care atesta faptul ca succesiunea nu a putut fi dezbatuta prin acord.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune Mari44 Mari44 Sant casatorita de 38 ani cu sot deal doilea legitim Impreuna am cumparat un apartament 2 camere Acum 2 ani sotul a decedat. Sotul are doi copiii din prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune Vali14 Vali14 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri, daca se poate. Tocmai am aflat ca rudele de la țara fac succesiunea desi pe noi nu ne-a anuntat nimeni. ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune Mari44 Mari44 Buna ziua! Acum o lună am depus actele la notar pt dezbaterea taxei de succesiune după soț! Am fost căsătorită legitim 45 de ani dar nu am avut copii ... (vezi toată discuția)