avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absent motivat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absent motivat

Bună, as dori sa știu dacă în plina pandemie este posibil ca o firma care și-a încetat activitatea temporar din vina pandemiei să-i trimită pe angajați în absenta motivata, ci nu în șomaj tehnic?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
anonim9631, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 20 Martie 2020
Nu abs nemotivat, ci în absenta motivata vor

Cornel Vasile a scris:

In abs nemotivata nu au cum .. poate doar sa va suspende c.i.m.

Scuze ... greseala de redactare .

Si va plateste ?
Da, plata va fi normala, dar se va recupera acele ore ulterior

Cornel Vasile a scris:

Scuze ... greseala de redactare .

Si va plateste ?

Este corecta o astfel de situatie.
Dar de ce, pentru ca dacă știu eu bine, absenta motivata se da în momentul în care salariatul cere o învoire, nu fără a primi acordul angajaților. Ei doar impun asta și atat

Cornel Vasile a scris:

Este corecta o astfel de situatie.

Alte discuții în legătură

Absent nemotivat sau cum se poate proceda? eduardvl eduardvl Bună ziua, Având în vedere prevederile Codului Muncii, care stipulează că (singurul caz): salariatul poate fi trecut absent nemotivat la locul de muncă ... (vezi toată discuția)
Preaviz restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul restructurarii unui post, preavizul este de 20 zile lucratoare, dar daca salariatul este de acord, cu semnatura ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara - absente nemotivate AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, o Societate se confrunta cu urmatoarea problema: angajatul nu a revenit la serviciu dupa perioada de CO (05.01.2017). Societatea nu a avut ... (vezi toată discuția)