avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza legea 19/2020
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza legea 19/2020

Bună ziua,

Ma aflu in urmatoarea situație: am inaintat ieri catre angajator cererea de acordare a zilelor libere pentru parinti, conform legii nr.19/2020 si declaratua pe propria raspundere din partea soțului ca nu a solicitat aceste zile ( el nu ar avea cjm sa le ceara pentru ca lucreaza la distributia de gaze ). Eu am revenit pe 3 februarie din concediu pentru createrea copilului si am fost reincadrata pe vechea functie de referent comert extern. Toate colegele mele, care au aceiasi functie de ieri lucreaza acasa. Astazi cand am ibtrebat daca eate ok cererea mea pt zile libere am primit urmatorul raspuns:" nu esti eligibila pentru leve pebtru ca functia ta iti permite sa lucrezi de acasa". Eu zic:" bun, voi lucra de acasa atunci". La care ei imi zic:" pai da, dar tu nu ai repartizati clienti ca fetele celelalte". Ce fac in situatia asta? Pot sa nu o aprobe? Adica sunt dispusa sa lucrez de acasa, ca sic elelelate colege, dar imi spun ca nu am ce sa lucrez de acasa...desi nici ele ( sunt referent pe Italia ) nu prea au de lucru de acasa avand in vedere situatia din Italia. Chiar am nevoie de aceste libere de pe 23.03 penteu ca nu mai am cu cine sa las fetele ( 8 ani si 2 ani ). Nu maderanjeaza nici sa lucrez de acasa, desi mi-ar fi mai greu. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 9 Aprilie 2020
Legea nu va ajuta... intrucat a fost adoptata ca sa fie si nu sa solutioneze anumite situatii.
Revin cu o alta întrebare. Nu mi.a fost aprobata cererea pe legea 19/2020, dar mi-a trimis de la serviciu e-mail ca m.a dat în șomaj tehnic. Cat ma poate lasă în șomaj tehnic și dacă după aceasta pot sa.mi dau demisia, sau dacă în perioada asta îmi găsesc în alta parte pot sa demisionez și sa încep în alt loc? Mulțumesc
Care este motivul neaprobarii cererii ?
''
Lucreaz la o firmă de distribuție si am 2 copii,5ani respectiv 3ani. Am făcut cerere pt zilele libere și nu a fost aprobata pe motiv ca e vorba de comerț alimentar, deși postul meu a fost desființat și am fost încadrată pe alta funcție. Problema e că nu am putut sa mai merg la munca pentru ca nu am cu cine lasa copii. Cum se va rezolva situația? Ma va concedia sau ma va da în șomaj? '' Asta era problema principala. Acum am primit email ca m.a băgat în șomaj tehnic și ca o sa revin la munca pe un post comform pregătirii mele. Fără a menționa postul
Cornel Vasile a scris:

Care este motivul neaprobarii cererii ?

Solicitati decizia de trimitere in somaj tehnic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cand colegii sunt in somaj tehnic gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, In prezent ma aflu in zilele libere platite pt scoala inchisa pana pe data 6 aprilie, deoarece in timpul vacantei nu este valabilă legea ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Lora0165 Lora0165 Buna seara, m-am întors la munca in luna martie in stimulentul de insertie. Ca urmare a ordonanței de urgență, firma si-a suspendat activitatea la ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Munteanurox Munteanurox Bună seara. As vrea sa stiu daca intru in somaj tehnic mai primesc stimulentul de insertie? Daca intru in somaj tehnic 2 luni,de exemplu, după care imi ... (vezi toată discuția)