avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Job nou in starea de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Job nou in starea de urgenta

Pe 25 martie 2020 ar trebui sa incep un nou loc de munca: contract perioada nedeterminata, perioada de proba de 3 luni.

In contextul declararii starii de urgenta la nivel national datorita pandemiei COVID19, angajatii de la noua companie lucreaza de acasa si activitatea s-a restrans. Mi-au transmis ca va fi dificil sa incep la data stabilita. Angajatorul mi-a propus urmatoarele: modificarea datei de incepere (desi e greu de estimat in conditiile actuale o noua data pt start) sau sa fac eu o cerere de concediu fara plata (aceasta solutie mi-a fost indicata ca ar fi cea preferata).

Concediu fara plata din cate am citit nu prea se aplica. Ce optiuni as avea in acest moment?

Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:00, 19 Martie 2020
De ce sa nu se poata aplica varianta concediului fara plata?
In ziua cand ar trebui sa incepeti munca trimiteti o cerere de acordare a acestui concediu pentru perioada cuprinsa intre data de... si data de... ( stabiliti asta cu angajatorul).
Si cereti si cateva asigurari ca o sa va angajeze dupa perioada asta...sa nu asteptati dupa dumnealor si apoi sa spuna ca nu pot face asta. Asa puteti cauta altceva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere supraveghere copil legea 19/2020 rellye4@gmail.com rellye4@gmail.com Buna ziua , Sunt salariat în funcția de consilier vânzări . Datorita pandemiei de COVID19 , angajatorul a hotărât să ia o serie de măsuri de ... (vezi toată discuția)
Drepturi perioada pandemie clahomastreet clahomastreet buna ziua sunt angajata din data de 28.01.2010 la o clinica privata si sunt inca in perioada de proba., Aceasta fiind de 4 luni in cazul meu.Am o fetita de 6 ... (vezi toată discuția)
Acordare concedii odihna Anne Georgelin Anne Georgelin Buna ziua, In contextul pandemiei actuale, putem refuza un concediu de odihna unui angajat, care nu fusese inclus in planificarea anuala pe 2020 ? Mersi ... (vezi toată discuția)