avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediu ingrijire copil conf lg 19/2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediu ingrijire copil conf lg 19/2020

Buna ziua,
In situatia in care sotul este administrator de firma neavand si calitatea de angajat, iar sotia este angajata a unei alte firme, aceasta din urma poate solicita concediu pentru ingrijirea copiilor cu varsta pana la 12 ani, conf legii 19/2020?
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2020
Cristina Ve, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 19 Martie 2020
Nu poate solicita asa ceva .. avand in vedere ORDONANȚA DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 :
art.3 din Legea 19/2020
.....
(3^3) Prevederile prezentei legi nu se aplică în cazul în care unul dintre părinți se află în una sau mai multe din următoarele situații:
.....
c) celălalt părinte nu realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi
independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole,
silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015
privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.”
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic Zsuzsana Zsuzsana Persoanele cu handicap aflate in somaj tehnic nu mai au scutire de la plata impozitului? In urma calculului angajatorul a retinut pe langa contributia la CAS, ... (vezi toată discuția)
Sprijin financiar telemunca in perioada starii de alerta Andrei_B3001 Andrei_B3001 Se acorda cei 2.500 lei sprijin financiar pentru telemunca si in perioada starii de alerta sau numai pentru ce a fost in perioada starii de urgenta? (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare. luna septembrie intrăm în 75%, cu toate ... Andrei19899 Andrei19899 Am si eu o intrebare. Luna septembrie intrăm în 75%, cu toate că avem de lucru. Adică lucram de luni până joi. Se dăduse o lege precum ca statul da ... (vezi toată discuția)