avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită nelamurire suma executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

nelamurire suma executare silita

Buna ziua.
Sunt executat silit.
Este a doua executare sililta pentru acelasi credit.
La prima executare am facut contestatie pentru comisioane abuzive si pentru faptul ca executorul nu s a informat despre adresa mea actuala.
Am castigat procesul dar doar pe eroarea legata de adresa, Referitor la comisoanele abuzive mi a fost respinsa contestatia.
Din cate stiu nu mai pot contesta acele comisioane.
Nelamurirea mea este ca intre cele doua dosare exista o diferenta intre sumele pentru care sunt executat.
Pot face contestatie la executare datorita faptului ca in primul dosar de executare a fost solicitata o suma iar in acesta sunt executat pentru o suma mai mica( fara a face vreo plata intre timp}??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:27, 20 Martie 2020
Deci pana la urma vi s-a admis contestatia la executare pe care ati depus-o. Nu se intelege. Ce a dispus instanta in prima contestatie? Admiterea contestatiei presupune desfiintarea tuturor actelor de executare.
Daca adresa dvs pe care ati furnizat-o la momentul incheierii contractelor s-a schimbat intre timp si executorul a comunicat la acea adresa, tot se considera comunicate actele.

Legat de a 2-a contestatie, vedeti daca puteti depune contestatie si vedeti daca s-a prescris dreptul. Legat de sume, doar executorul poate pune la dispozitia dvs modul in care s-a efectuat calculul, dar probabil ca nu o va face si va astepta sa vada daca solicita instanta. Diferenta de sume nu reprezinta un motiv temeinic de admitere a contestatiei.
Oricum, nu e totul clar.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corect cum s-a procedat? olti77 olti77 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o explicatie. In 2006 s-a luat un credit, din care s-au achitat vreo 2 ani. In 2008 a fost facut ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita Eka2015 Eka2015 Buna ziua! Ma judec cu o banca, pe clauze comisioane abuzive, care pe timpul procesului a cesionat contractul de credit. Firma, care a preluat contractul, a ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru blocare cont leus leus daca exista o dovada clara a faptului ca restanta de 500 lei la un credit( din 2004 pe 5 ani) este prescrisa inca din anul 2012, si cu toate acestea ... (vezi toată discuția)