avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata cheltuieli de judecata castigate de partea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata cheltuieli de judecata castigate de partea adversa

Am pierdut procesul si trebuie sa platesc 1000 lei cheltuieli onorariu avocat parte adversa. Nu mai doresc sa fac apel. Sunt persoana cu handicap accentuat si vreau sa intreb daca exista o posibilitate de plata esalonata.
Doar daca partea adversă este de acord,în caz contrar suma va trebui plătită integral.Oricum nu va grăbiți aveti timp ,pana după redactarea hotărârii de la fond daca nu a fost încă comunicată sau chiar după încetarea stării de necesitate .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,

Puteti contesta cuantumul cheltuielilor,ori puteti solicita acordul creditorului pentru a efectua o plata esalonata(prin acord notarial).

Hotararea va fi comunicata, va mai dura tehnoredactarea acesteia, iar pana cand va ramane definitiva trebuie sa treaca termenul de apel,prevazut in virtutea dispozitiilor normative.

Aveti in vedere faptul ca, daca veti pierde apelul , ca si etapa distincta a procesului, puteti fi obligat si la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de apelul promovat, va asumati un risc.

Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit restant intretinere la bloc si cheltuieli de judecata impuse deeapreda deeapreda Buna ziua, Am urmatoarea problema si am nevoie de sfaturile dvs. In cazul unui proces pentru recuperarea unui debit restant la intretinere, proprietarului ... (vezi toată discuția)
Dosar:"somatie de plata" sau "pretentii" anniela anniela Buna ziua! Intr-un dosar de divort cu fond-apel-recurs, la care nu au fost acordate cheltuieli de judecata, cum se pot obtine acestea? Mai concret: apel si ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face recurs? trandafir88 trandafir88 Buna ziua, Am deschis un proces pentru \"rezolutiune antecontract\". Pe fond am castigat. A fost depus pentru apel , insa acesta a fost \"anulat ca ... (vezi toată discuția)