avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita

Bună ziua am o întrebare legata de o poprire. Situația în care ne aflăm fiind declarata starea de urgență executorul judecătoresc mai poate sa îți pună poprire pe salariu. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:08, 21 Martie 2020
ANAF a suspendat popririle însă alți creditori pot pune în executare titlurile lor executorii deocamdată!
.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
Dapix, utilizator
.
Dapix, utilizator
Creditorii privați și executorii judecătorești, încă nu au primit nici o dispoziție de amânare/suspendare a popririlor.

Doar guvernul în colaborare cu BNR pot da o astfel de dispoziție legală.
Dapix, utilizator
Insa, pe de alta parte, instanta solutioneaza doar cauzele urgente in perioada urmatore (ordine de protectie, ordonante presedintiale, tutelă, etc), deci probabil incuviintarile de executare silita vor fi amanate!
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri salariu soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Stiti cumva daca pe perioada starii de alerta se pot face popriri pe salariu? Daca se poate sa imi dati si mie o lege care sustine acest lucu. ... (vezi toată discuția)
Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)
Popriri din salariu liana16 liana16 Se poate pune poprire pe salariu de pana la 1/2. Asta o stiu. Ce nu stiu este daca institutia publica, primind de la banci titluri de executare, o poate face ... (vezi toată discuția)