avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract determinat și gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract determinat și gravida

Buna ziua,
Soția mea este însărcinată in 8 săptămâni și urmează sa anunțe in viitorul apropiat la locul de munca faptul ca este însărcinată . Din păcate contractul ei este pe o perioada determinata, expirând undeva in Ianuarie/Februarie anul viitor . O va da afara de la locul de munca ? Se suspenda contractul, ce se va întâmpla ?
Va mulțumesc in avans !

Edit: întrebarea este cu privire la perioada activa, adică înainte de expirarea contractului are dreptul de a o da afara(fără sa aștepte sa expira contractul)? Sau in perioada celor 90 zile de proba ?
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
JohnyIndraznetul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:59, 20 Martie 2020
Nu avem de unde sa stim noi ce va decide angajatorul .... va putem spuen doar ca la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat c.i.m., acesta va inceta de drept indiferent de starea sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim pe perioada determinata din cauza sarcinii? GABRIELA_IONESCU GABRIELA_IONESCU Buna seara, Am si eu o mare rugaminte legata de contractul meu individual de munca pe perioada determinata. Am fost angajata pe o perioada de 1 an de zile la ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba si concediul maternal Diana P Diana P Buna ziua, Am o nelamurire si sper sa fie cineva care sa ma poata ajuta cu un raspuns. Sunt angajata la firma actuala din luna august 2013. Din august pana ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim Monica H. Monica H. daca o persoana este angajata pe durata determinata, iar in aceasta perioda anunta angajatorul ca este insarcinata, angajatorul este obligat sa i prelungeasca ... (vezi toată discuția)