avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plată proprire din mână
Discuție deschisă în Executare silită

Plată proprire din mână

Buna ziua. Eu am o proprire pe salariu si acum am posibilitatea sa imi platesc toată datoria. Cum ar trebui sa procedez? Si ce act sa cer ca dovadă ca datoria mea a ajuns la zero, astfel încât proprirea să dispară? La cat timp dupa ce imi achit datoria se vede in sistem ca totul e platit? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:17, 24 Martie 2020
Cine vă execută, ANAF-ul, Primăria sau un BEJ`?
B.E.J

Dapix a scris:

Cine vă execută, ANAF-ul, Primăria sau un BEJ`?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totul depinde de executor, mai precis de cât de repede se mișcă acesta. Trebuie să trimită adrese de ridicare a popririi la bănci și angajator.
Cu executorul discutați acest aspect, că altfel deși veți plăti din mână toată datoria, puteți avea surpriza că încă continuă executarea silită.
Mulțumesc. Cum mă asigur că anuntă banca si angajatorul? Este varianta sa cer si eu un act de la executor care sa facă această dovadă?

Dapix a scris:

Totul depinde de executor, mai precis de cât de repede se mișcă acesta. Trebuie să trimită adrese de ridicare a popririi la bănci și angajator.
Cu executorul discutați acest aspect, că altfel deși veți plăti din mână toată datoria, puteți avea surpriza că încă continuă executarea silită.

Executorul vă dă chitanță. Și pe mai departe rămâne să aveți încredere în el. Alt document la mâna nu vă eliberează. Va trimite el la terții popriți adrese de ridicare a popririi.

Problema care se poate întâmpla este, că s-ar putea sa trimită cu întârziere, și să vă mai poprească vreo doua luni, deși ați fi cu plata la zi.
Dar poate va fi prompt.

Alte discuții în legătură

Informare angajator legea darii in plata tuilleries tuilleries Buna ziua.Va rog lamuriti-ma in urmatoarea privinta referitoare la Legea darii in plata, si anume: articolul 5 alin (3) prevede ca odata cu formularea ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante discover discover Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)
Obligatia ridicarii popririi infiintate asupra conturilor andrerieu56 andrerieu56 Buna seara, Instanta de recurs a finalizat procesul in sensul ca a admis contestatia la executare silita si a anulat executarea silita din dosarul ... (vezi toată discuția)