avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolarea bătrânilor, zădărnicită prin efectuarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolarea bătrânilor, zădărnicită prin efectuarea de plăți la casieria asociației

Naftali Bennett, ministrul Apărării din Israel, a publicat o înregistrare video în care oferă cel mai important sfat pentru evitarea deceselor provocate de noul coronavirus: izolarea totală a bătrânilor. Oficial israelian susţine că epidemia va lua sfârşit abia după ce 60-70% din populaţie va fi luat virusul, deşi cei mai mulţi nici nu vor şti că l-au avut.

"Cel mai important lucru, mai important decât distanţarea socială, mai important decât testarea, mai important decât orice este să separăm oamenii bătrâni de cei mai tineri. Cea mai letală combinaţie este când bunica îşi îmbrăţişează nepotul. De ce? Pentru că coronavirus este un virus unic, în sensul că este cu mult mai letal pentru oamenii bătrâni faţă de oamenii tineri. În ţările în care au murit mulţi oameni (din cauza COVID-19, n.r.), procentul victimelor sub 30 sau sub 20 de ani este de 0% sau 0,1%. În cazul oamenilor peste 70 sau peste 80 de ani, unul din cinci, respectiv unul din şapte dintre cei care au luat virusul au murit. Ce trebuie să facem în următoarea perioadă este să avem grijă de bunica şi de bunicul, dar de la distanţă, pe Whatsapp, Skaype. Duceţi-le mâncare, curăţaţi cutiile înainte, nu intraţi în casele lor, nu îi îmbrăţişaţi, pentru că îi expuneţi riscului.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:18, 14 Mai 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Exista si varianta sa mearga administratorul la usa si sa ia banii de la batrani.

Varianta energic contestata de catre detinatorii de firme de administrare imobile cu vechime in activitate care se tem pentru sanatatea angajatilor lor,dar care nu se gandesc si la sanatatea acelora care le achita lunar contractul de administrare
Referitor la situatia de forta majora la ordonantele militare dispuse de catre guvern,
reprezentantii asociatiilor de proprietari care stapanesc legislatia au variante sa faca plati facturi in termen si sa suspende cel putin provizoriu activitatea de colectare lunara cote individuale de intretinere
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
ynocentta, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu se mai achita banii la.firme.se ajunge la.cel mai mare dezastru din Evul Mediu pana azi...

Trebuie efectuate platile catre firmele care furnizeaza utilitati.
Este vorba de o problema de siguranta nationala...functionarea acestor firme...

Firmele de administrare nu au decat sa isi ia combinezoane de protectie sau sa preia direct banii firmele de furnizare a energiei respective si sa.eliminam firmele de administrare.

Eu le-as elimina si ar fi ceva economic.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ ynocentta
Da, uite, eu ca detinator de firma de administrare cu vechime, nu sunt de acord nici sa expun angajatii si nici sa expun oamenii din blocuri.

Este o situatia din ce in ce mai complicata pentru toata lumea si, cu putine exceptii se pot gasi solutii ca sa mearga totul mai departe. Avem blocuri unde toata lumea plateste online, avem blocuri unde oamenii se ajuta si platesc si pentru vecini tot online si avem blocuri unde casierul merge si ia bani stransi de cateva persoane de la mai multe altele.

- atenție la limbaj! -
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Batranii nu se pot descurca.
Trebuie sa aveti in vedere realitatea si nu fictiuni.

Ce solutii concrete aveti?
Asta e intrebarea.

Cum faceti batranii sa plateasca cu vreti?
Nu ii trimiteti la banca ca imi jigniti inteligenta.

Solutii se pot gasi dar astept sa vad ce ziceti.
Eu nu sunt patron de firma de administrare si gasesc solutie...

Pe timp de.pace o idee de acest fel costa enorm...
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
@claudiu lascoschi

Nici eu nu sunt avocat sa gasesc solutii la chestii avocatesti. Si daca nu este treaba mea, nu ma bag. In consecinta, la problemele de administrare lasati-i pe cei care isi asuma si riscurile sa decida cum sa procedeze.

Nici dumneavoastra nu jigniti inteligenta cand spuneti ca firmele de administrare sa cumpere costume de protectie si sa mearga la incasari din usa in usa. Pe bune?
De unde sa le cumperi cand nu au nici macar spitalele si medicii? Si nici restul personalului medical? Cum faci asta la zeci de asociatii? Nu vorbim de administratorul persoana fizica care are 1-2 bocuri si locuieste si acolo.

Aveti idee ca banii cash sunt o mare sursa de transmitere a microbilor si mai cu precadare a virusului asta? Si ca persoanele in varsta pentru care plangeti acum, sunt printre cele mai expuse? Si ca suspendarea casierilor tocmai pentru protectia lor si nu numai a lor este?
Credeti ca toate firmele de administrare sunt conduse de "unii care nu vor ei sa faca casierie"? Sau ca toti incearca sa faca ce pot sa protejeze tot ce pot? Si sa nu vorbim de "firmele" de tip one man show sau family.
Aveti idee ca o parte din personalul firmelor de administrare sau de curatenie nu mai vor sa lucreze si vor sa stea izolati? Sa ii luam cu forta? Sau aveti vreo alta propunere?
Aveti idee ca datorita specificului activitatii majoritatea casierilor de la firmele de administrare lucreaza part-time (98% din incasari fiind doar seara) si poate fi si asta un motiv sa se lipseasca de acel venit?

Din postarile pe care le-ati mai facut (nu toate... din pacate) imi facusem o parere despre dvs. Va rog, nu ma fortati sa mi-o schimb.

Alte discuții în legătură

Stop activitate casierie la asociatiile de proprietari ? tomasso tomasso In contextul modificarilor legii penale privind conduita sociala responsabila in prevenirea si raspandirea coronavirusului (COVID-19) se are in vedere ... (vezi toată discuția)
Ma tem ca fara carantinarea tuturor celor care vin din străinătate vom depăși italia în scurt timp CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Eu personal nu vad alta varianta viabilă pentru a tine lucrurile sub control. Dacă unul singur venit din străinătate un alt om si acel om infecteaza ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate amana plata intretinerii ? OELC OELC Pana in prezent sunt la zi cu plata intretinerii in blocul in care locuiesc. Deoarece Casieria blocului va fi deschisa o singura ora in ziua de 14 aprilie ... (vezi toată discuția)