avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Bună ziua, vă rog , dacă puneți să-mi spuneți ce se întâmpla cu poprirea pe salariu in perioada de stare de urgență ? Dacă și eu și soțul lucrăm la aceeași intreprindere și firma ne dă în șomaj tehnic plătit cu 75% din salariu și nemaiputând lucra nu beneficiem nici de bonuri de masă, avem deja , fiecare, poprire de la un Birou Judecătoresc ( nu de la bănci sau ANAF ) pe 1/ 2 din salariu , ce se întâmplă cu poprirea pe perioada de stare de urgență ? Statul român a impus cumva și B.E.J.-urilor. o amânare sau o înjumătățire a popririi pe această perioadă grea în care oricum trăim fără 25% din salariu și fără bonuri de masă ? Mulțumesc !
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
Toma Ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Toma Ioana , utilizator 22:01, 23 Martie 2020
Poprirea a fost dispusă prin BEJ, dar creditorul e probabil o societate bancară sau o altă persoană. Trebuie ca angajatorul să notifice BEJ de situație, să solicitați acestuia ca să obțină acordul de la creditor de suspendare. În caz contrar se va diminua suma poprită din venitul realizat până în prezent. Este posibil ca și această situție să fie reglementată prin Ordonanță militară în curând, fiindcă e o problemă gravă a persoanelor executate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc !

jurist2020 a scris:

Poprirea a fost dispusă prin BEJ, dar creditorul e probabil o societate bancară sau o altă persoană. Trebuie ca angajatorul să notifice BEJ de situație, să solicitați acestuia ca să obțină acordul de la creditor de suspendare. În caz contrar se va diminua suma poprită din venitul realizat până în prezent. Este posibil ca și această situție să fie reglementată prin Ordonanță militară în curând, fiindcă e o problemă gravă a persoanelor executate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popririle pe venit/salariu starea de urgenta adrianlete91 adrianlete91 Ce se intampla cu popririle pe venit/salariu de catre BEJ pe perioada aceasta de stare de urgenta? (vezi toată discuția)
Caz concret ; am o poprire pe numele meu care este data la b.e.j ... skayboy19 skayboy19 Caz concret ; Am o poprire pe numele meu care este data la B.E.J X pentru care mi se retine 30/33%, intre timp mi se mai pune o poprire de la B.E.J Y, e ceva ... (vezi toată discuția)
Salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent ... Seby2193bv Seby2193bv salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent iar executorii (bej-uri diferite) mi-au pus poprire atat la locul de munca cat si la banca de ... (vezi toată discuția)