avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Obligatie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Obligatie

Este angajatorul obligat sa asigure echipament de protectie impotriva covid 19?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:01, 23 Martie 2020
Codul Muncii
Art. 175
(1) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
....

De asemenea, conform prevederilor Legii 319/2016, angajatorii au obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca si de a respecta principiile generale de prevenire, de evitare si de combatere a riscurilor precum si de adoptare, in mod prioritar, a masurilor de protectie colectiva.


Angajatorii sunt obligați să ia măsuri împotriva contaminării salariaților cu coronavirus
[ link extern ] /
Ce lucrati?
Lucrez la Opera din Cluj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
r) să asigure echipamente individuale de protecţie;
s) să acorde obligatoriu echipament individual de protecţie nou, în cazul degradării sau al pierderii calităţilor de protecţie.
Altfel spus - asigurarea cu EIP este obligatorie in timpul desfasurarii activitatii de catre dvs., mentionata in fisa postului. Nu precizati ce activitate desfasurati. In prezent activitatea operei cu public este suspendata.
Sunt manuitor-montator decor, compartiment tehnic si este vorba de manipularea si transportarea elementelor de decor din si in depozitul operei.

Alte discuții în legătură

Tratamentul financiar-contabil al echipamentelor de lucru kireinasrl kireinasrl Buna ziua, As dori sa stiu care este tratamentul financiar-contabil al echipamentelor de lucru ( salopete, tricouri, etc.). La plecarea angajatului ce se ... (vezi toată discuția)
Vestimentatie la locul de munca aura87 aura87 daca angajatorul impune o anumita tinuta vestimentara nu trebuie sa acorde angajatului o anumita suma la un interval de timp pt achizitionarea hainelor, as ... (vezi toată discuția)
Risc biologic adrian-gabriel adrian-gabriel Buna seara, Lucrez de ceva timp la o societate, ca tehnician service, si ma ocup de instalarea, intretinerea si service-ul echipamentelor de ... (vezi toată discuția)