Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat privind urmatoarea situatie:
fata mea s-a casatorit la varsta de 17 ani fiind insarcinata in 5 luni, baiatul care avea un divort la activ si un copil din alta casatorie a considerat ca vrea sa formeze o familie cu fata mea chiar declarand copilul pe numele lui. Au fost impreuna 3 ani timp in care l-am ajutat sa-si gaseasca un loc de munca cu carte de munca lucru care la ajutat sa aplice pentru programul prima casa si au si reusit sa achizitioneze un apartament in luna iunie iar in august au scos si actele. Parintii lui nu au avut cu ce sa il ajute asa ca noi le-am cumparat mobila televizor, masina de spalat, aragaz, frigider....tot ceea ce este necesar unei locuinte si unui trai decent vreau sa specific ca mobila am cumparat-o cu ajutorul unui card care este pe numele lui dar noi am platit toate cele 9 rate......poveste lunga el mai si bea cate putin mai si baga la aparate a schimbat locul de munca de 3 ori in decurs de 4 luni asa ca datorii s-au tot adunat vreau sa specific ca fata mea a lucrat in tot acest timp cu carte de munca avand continuitate si nici o pauza. Lucrurile nu au mai mers intre ei fata mea a gasit pe altcineva si l-a parasit , au optat pentru un divort amiabil la notar dar aici intervine mama lui care pana acum nu a stiut ca are un baiat, dar asta este alta discutie, tin sa precizez ca in acest timp a ajutat si ea cu 5000 lei.Copiii s-au inteles sa ii dea niste bani pe mobila adica 1700 lei si fiecare sa-si vada de drum .
Nu putem sta linistiti pentru ca mama lui zice ca acel card este pe numele lui si nu pot dovedi ca l-am platit eu, ca a inregistrat-o pe fat cand a zis nu stiu ce ...si se duce la politie sa spuna ca are inregistrari ca l-a inselat pe baiat si tot asa .Ma gandesc oare ea nu are dreptul la nimic in casa aia pentru ca ratele le-au platit impreuna datoriile le-au facut impreuna si toto asa.... vreau sa precizez ca noi nu dorim nimic mai mult de la el decat sa o lase in pace divortul amiabil urmeaza sa se solutioneze pe 8 aprilie. Intrebarea mea este la ce sa ma astept legal din partea lor...( in afara de tedtul de paternitate pe care vor sa-l faca si cu care noi suntem de acord nu vrem nimic de la el pentru ca nu este al lui ).Va ro ajutati-ma cu un raspuns daca puteti.
Va multumesc.
Ce test de paternitate sa mai faca tatal daca divortul se pronunta amiabil la notar iar acolo se decid deja si aspectele referitoare la copil? La divortul notarial nu se efectueaza test de paternitate.
Daca nu va intelegeti asupra programului de vizita si a pensiei de intretinere precum si daca tatal contesta paternitatea copilului( cu atat mai mult cu cat copilul nu este al lui) divortul notarial nu poate avea loc.
Mai bine va adresati de acum cu actiune in instanta pentru divort si contestarea paternitatii copilului, in cadrul careia se poate face si testul ADN, iar in cadrul aceleiasi cereri puteti solicita si partajarea bunurilor.
Se admit orice dovezi prin care puteti demonstra ca dvs ati achitat ratele indiferent pe numele cui este cardul de cumparaturi.
Contactati un avocat de pe forum si discutati telefonic toate aceste aspecte pentru a nu accepta la notar ceva ce va poate dezavantaja si sa nu mai puteti recupera ulterior.
Buna ziua,
1. Inteleg ca acel minor nu este al sotului care l-a recunoscut.
In aceste conditii, mama copilului sa se adreseze instantei aratand ca nu este copilul celui ce l-a recunoscut.
2. Daca acea casa e cumparata de ambii se imparte ambilor atat casa cat si bunurile existente.
3 Atat soacra fetei cat si soacra baiatului nu au nicio treaba cu casatoria indiferent de ce spun sau cum ameninta.
Luati legatura cu un avocat din zona care sa va ajute.
Divortul poate fi suspendat pana la solutionarea actiunii de tagada de paternitate, apoi reluat, la cerere, cand a fost solutionat in mod definitiv dosarul legat de filiatie.